OPEN DAGEN BIJ ARS

Ars had het niet mooier kunnen plannen. Een dag nadat deze schilder- en tekenacademie aan de Pieterskerkgracht in Leiden in het tv-programma Nova in beeld was geweest omdat hier het in stripvorm uitgegeven boek Kort Amerikaans van Jan Wolkers werd gepresenteerd, werden de jaarlijkse open dagen gehouden. Als Ars Aemula Naturae (de officiële naam) opgericht in 1694, hebben we het hier over de oudste schilder- en tekenacademie van ons land.
Toen Tagrijn een kijkje ging nemen, liep Beatrix met haar familie nog te verregenen in Almere en zat half Nederland dus voor de tv. En ook Leiden vierde koninginnedag. De mooie planning ten spijt liep het daardoor nog niet echt storm in de oude ateliers en hadden de twee inschrijfdames het niet druk met nieuwe cursisten inschrijven. Maar ervaring leert dat in september, als de 33 cursussen weer starten, alles bomvol zit.
Op koninginnedag en op zondag was er werk van meer dan driehonderd cursisten te bewonderen. En iedere cursist hoopt dat het ingeleverde werk van zijn of haar hand tot de selectie behoort die in de expositieruimte beneden hangt. Tagrijn was blij verrast toen hij het gebouw binnenkwam: daar hing een prachtwerk van zijn hand! De publieksprijs zal hij zeker niet winnen; er hangt veel mooier werk, maar leuk was het wel.
Hij maakte wat foto’s van de expositiezalen en van de ateliers, pikte een dropje mee uit de koffiekamer en stortte zich weer in het feestgedruis op straat.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s