MEDIAMOSTERD

Als een ober pas na de maaltijd met de gevraagde mosterd komt aansloffen, hoeft hij wat Tagrijn betreft niet meer op een vette fooi te rekenen. Televisie, internet en pers waren de afgelopen dagen ook behoorlijk kwistig met de mosterd of hadden helemaal geen mosterd. Oordeel zelf.

De beurs is dicht!
Op 2 mei rond tien uur ’s morgens wildeTagrijn even naar het nieuws kijken. Op Nederland 2 wordt dat, zoals vroeger in de ouwerwetse Cineac – opa kon daar nog zo smakelijk over vertellen – steeds herhaald. Als het journaal er niet is, krijg je pagina’s van Teletekst te zien. En wat las Tagrijn op die tweede mei? ‘Op de Europese beurzen wordt vandaag niet gehandeld. De beurzen zijn dicht in verband met de viering van 1 mei, de Dag van de Arbeid.’

Altijd het laatste nieuws
Elke dag ontvangt Tagrijn het Web Wereld Nieuws in zijn mailboxje. Ook weer op 1 mei. Van welke blijde tijding zouden ze nu weer de primeur hebben? Ja, daar lees ik het al: ‘Wie geen zin heeft of niet in staat is om op koninginnedag naar Almere of Amsterdam te reizen, kan de meeste grote activiteiten nu ook online volgen.’ Web Wereld Nieuws voert de slogan: Altijd het laatste nieuws.

Natte krant
Het was Tagrijn al opgevallen dat in zijn regionale nieuwstoeter, het Leidsch Dagblad, met geen woord werd gerept over de viering van koninginnedag in Almere. Dus geen verslag en foto’s van HM of van volksvermakende prinsjes en prinsesjes. Op 2 mei schreef de krant hierover: ‘Door een tragisch misverstand ter redactie is de geplande productie zondagavond in het water gevallen.’ Op zich niet zo wonderlijk bij een dagblad dat zelf ook de grootste moeite heeft het hoofd boven water te houden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De media. Bookmark de permalink .

3 reacties op MEDIAMOSTERD

  1. Leuke site Tagrijn, zit een beetje in de familie he, dat fotograferen. 😀
    Maar gezellig weer een site met veel Leids nieuws.

  2. Da’s beter. Kan de zonnebril weer af 🙂

  3. Kniesoor zegt:

    Winterschilder op bezoek gehad? Ik stond op het punt naar bed te gaan, maar dankzij deze schreeuwende kleuren ben ik weer klaarwakker. Niet zo denderend, die rode achtergrond – vind ik… 8)

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s