GROEN LINKS CRIMINELE ORGANISATIE?

ETERS VAN BRANDNETELSOEP CRIMINEEL…

Een paar dagen geleden vierden we het feest van de bevrijding en in alle toonaarden werd weer de lof der vrijheid bezongen. Daar hoort ook de vrijheid van meningsuiting bij. Maar betekent dat ook dat je altijd en overal over alles en iedereen maar mag zeggen wat je wilt? Dacht het niet. De cabaretier Wim Kan zei vroeger al: ‘je moet weten hoe ver je te ver kan gaan’.

Afgelopen weekend was Tagrijn bij familie; daar wordt De Telegraaf gelezen. Daarin heeft ene Rob Hoogland een column waarin hij maandag liet merken de politieke partij Groen Links niet zo te zien zitten en zeker niet het feit dat Amsterdam nu wethouders van deze club heeft. Dat mag hij natuurlijk best vinden en dat mag hij ook best in scherpe bewoordingen opschrijven, maar de wijze waarop hij dit tot uitdrukking bracht was nou niet echt genuanceerd. En wat Tagrijn ook probeert, milder kan hij het niet brengen. Een heel klein stukje van de tekst:

‘Dat een partij als Groen Links, die bonte verzameling van terroristen, leugenaars, fietskabouters, tuinbroekgnomen, brandnetelsoepeters, Pol Pot-aanhangers en andersoortige criminelen zomaar…’

Zo is het wel genoeg, Hoogland. Tagrijn vindt brandnetelsoep niet echt een culinair hoogstandje, maar om daarmee zijn buurvrouw, die denkt dat die soep lekker en gezond is, te bestempelen als een crimineel… En van welke misdaden wordt Femke Halsema verdacht? Welke onderwereldactiviteiten had haar voorganger Paul Rosemöller ontplooid? En welke misdrijven heeft tante Marie op haar geweten in haar eeuwige tuinbroek?

Hoogland is columnist en in die hoedanigheid hoeft hij niet per definitie de visie van zijn broodheer weer te geven. Maar met deze walgelijke tekst had de redactie best wel eens fors op de rem mogen trappen. Daarom hoop ik dat die ‘wakkere krant van Nederland’ ook nog wat wakkere abonnees heeft, die na het lezen van deze vuilspuiterij besluiten die krant nu eindelijk maar eens de deur uit te doen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

Een reactie op GROEN LINKS CRIMINELE ORGANISATIE?

  1. Hij durft wel heel wat te stellen inderdaad.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s