KUNST(voor iedere)BEURS IN VOORSCHOTEN

De Twaalfde Voorschotense Particulierenkunstbeurs viert voor de tweede keer dit jaar zijn twintigjarig bestaan. Dit vereist enige uitleg. Zijn er nog elf andere instellingen die zo’n kunstbeurs organiseren? Nee. Hebben ze acht keer overgeslagen? Nee. Ze hadden gewoon geen zin in de dertiende en zijn toen maar met tellen gestopt. Tagrijn zou dat waarschijnlijk iets anders hebben opgelost, maar ook Voorschoten heeft recht op zijn eigen meug.

Met een wijntje in de ene hand en wat nootjes -een uitspatting vanwege het jubileum – in de ander, schoof men langs de schilderijen, prenten, beelden en, eerlijk is eerlijk, de ook altijd aanwezige prullaria. Het charmante van deze beurs is namelijk dat iedereen mag komen brengen waar hij of zij op uiitgekeken is en daarvoor zelf de prijs bepaalt. Al is de kans een Rubens voor honderd euro op de kop te tikken niet echt groot. Maar je kunt soms geluk hebben.

Tagrijn zag iets van de Leidse kunstenaar Vijlbrief hangen, Jan Pen en Corneille waren aanwezig, Hussem en Andrea hingen er tussen en ook het leuke werk van Walasse Ting was er. Keus genoeg. Zoals altijd was er de zogenaamde Profijtelijke Verloting, een oubollig gebeuren waarbij eigenlijk niets te winnen valt, maar dat hoort er ook bij. Sportief maakte Jelle Pijpers er in zijn openingswoord melding van dat hij niet bij de organisatie betrokken was geweest, maar dat deze op het conto van het duo Frank Bekker en Margriet van den Hoonaard moest worden geschreven. Dat heeft Tagrijn hem wel eens anders horen doen…

Vandaag en op Eerste en Tweede Pinksterdag kunt u terecht van 11.00 tot 17.00 uur. Het kost u niks en bovendien wordt er elke dag afgeprijsd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

Een reactie op KUNST(voor iedere)BEURS IN VOORSCHOTEN

  1. Kniesoor zegt:

    Nieuwe header, dacht ik eerst. Maar toen zag ik dat ook jouw weblog door web-log.nl is verhuisd. Lijkt goed uit te pakken. Let, hoewel het verleidelijk is, wel op met uploaden van plaatjes naar de web-log-server: voor je het weet ga je over de grenzen van gratis gebruik!

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s