EEN AH-ERLEBNIS

Watjes met pootjes
Watjes met pootjes. Wat was Tagrijn ermee in zijn nopjes!  ‘Mag ik ook nog een rooie? Enneh… een oranje?’ vroeg hij aan de afrekenmevrouw, want dan zou hij die hele serie compleet hebben. Maar nee, met een getuit mondje spuide ze haar kennis: ‘Als u volgende week komt en voor een gelijk bedrag besteedt, krijgt u die andere twee. En als u meer besteedt, zelfs een extra. Om te ruilen’ . Er ging een wereld voor me open. Want er zitten ook nog zegeltjes aan! Kan je ook nog sparen! Tagrijn weet niet hoe snel hij de gisteren ingeslagen levensmiddelen moet nuttigen om maar weer gauw terug te kunnen om de twee andere leuke Wuppies, want zo heten die watjes, te veroveren.
Hebt u een bonuskaart?
‘Hebt u een bonuskaart?’, was haar vraag vervolgens. Natuurlijk, Tagrijn is gek op buitenkansjes. Zo gek, dat hij pas bij het afrekenen merkt, dat iets ‘in de bonus’ was, waardoor je sommige dingen tijdelijk een beetje goedkoper kan krijgen. Met deze vinding heeft Van der Hoeven destijds nog de Grote Prijs voor Kneuterschap gewonnen. Maar Tagrijn had nu toch maar mooi een reep chocola 25 cent goedkoper. En reken maar uit wat dat per jaar scheelt. En dan nog eens omgerekend in guldens.
Spaart u ermijlen?
‘Spaart u ermijlen?’ was haar volgende vraag. Sparen doe je die eigenlijk alleen nog maar bij AH en V&D, want als je tankt mag je bij de Shell kiezen tussen ermijlen of 5 cent korting per liter als ANWB-lid. Reken dat maar na, die keus is niet zo moeilijk. Maar braaf laat je je kaartje scannen en daar gaat je saldo weer omhoog en daar kan je dan eens in de twintig jaar een dvd voor kopen bij V&D. En dat is toch ook weer mooi meegenomen.
Zegeltjes bij?
Niet alleen AH is een kruidenier, we zijn allemaal kruideniers. Voor iedere bestede euro kan je een zegeltje voor een dubbeltje kopen. En als je dan een volle kaart en een rauwe tong van het likken hebt, lever je die kaart in en dan krijg je een paar dubbeltjes extra. Een kennis van Tagrijn spaart die dingen, dus toen de afrekenmevrouw routineus vroeg: ‘Zegeltjes bij?’, zei hij ja, maar iedere keer weer denkt hij dan ‘en nu denkt dat mens dat ik van die stomme dingen in een boekje zit te plakken…’. Daarom laat hij er altijd op volgen: ’t Is niet voor mezelf, hoor!’. Dat interesseert haar natuurlijk totaal niet, maar Tagrijn voelt zich dan vrijgepleit van deze oerhollandse verzamelwoede van broodkruimeltjes. En ze ging maar door:
Winkelcentrumstempelspaarkaart?
Ja, die heeft ie ook nog eens een keer gekregen en af en toe krijg je dan een stempeltje in die winkelcentrumstempelspaarkaart. Tagrijn weet absoluut niet waar het voor is, wanneer je wel en wanneer je geen stempeltje krijgt, waar hij voor spaart en of het al dan niet een blijvertje is. Maar gelaten laat hij ook dit weer over zich heen komen.
Hierboven zie je het hele assortiment uitgestald. Tagrijn zit zich nu al uren heftig te krabben, want van zulk kleinschalig geürm krijgt hij altijd grootschalige bobbeltjesjeuk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei. Bookmark de permalink .

Een reactie op EEN AH-ERLEBNIS

  1. yavannah zegt:

    En staat u in de parkeergarage?

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s