BEESTACHTIG

In Katwijk en op tal van andere plekken in ons land heeft men op 6 juni intensief gebeden om Het Beest te bestrijden. Immers, volgens de bijbel is 6-6-6 het getal van de Satan. En het heeft geholpen, want er is niets gebeurd. Net zo min als op 6 juni 1206, 1306 enzovoort. Als het religieus gedachtegoed van deze zwartgekouste Katwijkers nog steeds zo in elkaar zit, is daar natuurlijk niets op tegen. Alleen, Tagrijn snápt er geen zak van. De God van de Katwijkers is ook de God van de joden. En die leven nu in het jaar 5767. Had Het Beest voor hen geen kwade plannen die dag? Ook vraagt Tagrijn zich af of het nou echt nodig is dat de Katwijkers God een handje helpen bij de bestrijding van het Beest. Hij kan dat best alleen af. Maar goed, iedereen mag geloven wat hij wil, als niemand daar maar last van heeft. En daar zit nou precies de crux. Tagrijn zou dit verhaal namelijk niet hebben geschreven, als gisteren niet al de haren op zijn wervelkolom rechtop waren gaan staan van een krantenbericht.

Bij de beesten af

Aan de Harvard Universiteit in Boston is men bezig om met gekloonde embryo’s stamcellen te kweken, waarmee een middel kan worden ontwikkeld om diabetes te bestrijden. Bestrijden? Nou, daar lust Amerikaanse Sjors wel pap van. Hoe huppelt zijn stokpaardje. Maar nee, hij en zijn rebellenclub vinden dat dit in strijd is met religieuze principes en weigeren iedere financiering van dit project.
Wie een goede neus heeft ruikt de zweetlucht die opstijgt vanuit het Witte Huis vanwege het intensief ontwikkelen van wapens om het Kwaad in de wereld te bestrijden. Dat door leugenachtige verzinsels hierdoor duizenden mensen de dood worden ingejaagd, och, de Inca’s brachten immers ook al mensenoffers? Dus deze manier van het kwaad bestrijden mag wel, maar het bestrijden van suikerziekte is op grond van dezelfde principes opeens not done. En daar heeft wél een heel volk last van.
Daarom roept Tagrijn Katwijk op om er opnieuw een dagje voor uit te trekken om door hun gebed deze vleesgeworden miskleun op andere gedachten te brengen. Eens kijken of het weer helpt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over de grens. Bookmark de permalink .

Een reactie op BEESTACHTIG

  1. Tjan zegt:

    Sinds die bidsessies voor 666 is het wel mooi weer – en da’s ook wat waard! 🙂

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s