TUINTJES KIJKEN

Omdat Tagrijns modem gisteren geen zin had om met die warmte  te werken en het ook daarna vertikte, bleef het beloofde verhaal over de Open Tuindag gisteren dus uit. Maar Tagrijn heeft weer een nieuw modem en kan weer aan de bak. Niet echt actueel, maar vooruit.
Particulieren die van hun tuin net iets meer hebben gemaakt dan het gebruikelijke gazonnetje en het randje met planten, zetten voor iedereen de deuren open en vaak is het verrassend te ontdekken wat men van het stukje grond achter het huis heeft gemaakt. Ook Koninginnelaan 53 stond op de lijst, maar er was daar niemand te bekennen. Vreemd.
Dan maar naar de Leliestraat 17. Een siertuin naar eigen ontwerp. Toen Tagrijn van zijn fiets stapte, riepen andere bezoekers hem toe: ‘Je hoeft er niet af hoor, het gaat alleen maar om die tegels voor de deur’. Prachtig, zo’n eigen ontwerp… Ook op de Koninginnelaan bleek het om het betegelde voortuintje te gaan, hoorde hij nu.
Nee, dan de siertuin maar van gemeenteraadlid Hilde Jansen (3e foto, met rode hoed) aan de Rijn- en Schiekade 128. Zo’n tuin die niet volgens het boekje is aangelegd, maar waar de eigenaar zijn eigen fantasie op heeft losgelaten. Dat zijn de eerste vier foto’s. In de Fruinlaan kon je de tuin van de Leidse oud-wethouder Cees Waal inlopen. Niet bepaald een burgermanstuintje, maar mooi aangelegd. Voor de gelegenheid hadden Clazien Juffermans en en Riet Timmermans er wat beelden geplaatst.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s