HET DIEPE BELGISCHE DAL

Vrijdagnacht, kermis in een buitenwijk van Luik.  Vader, moeder en twee kinderen lopen nog wat rond. De klok slaat een uur. Pa wil naar huis, hij is (het) zat. Kinderen dreinen dat ze nog willen blijven. Ma zegt: OK, ik let wel op, ga jij maar. Pa blij, ma blij, want dan is ze tenminste even van die kerel af.
Ma dumpt de kinderen bij een springkasteel, dan zijn ze even zoet, duikt de kroeg weer in en pakt een pilske, een pilske, een pilske en verdomme…drie uur! En verdomme…de kinderen! Nou heb je in België springkastelen, daar springen de kinderen zo hoog dat je ze nooit meer terugziet. Dus Stacy (7) en Nathalie (11) waren zoek. Al is het toch waarschijnlijker dat er iets anders gebeurd is. En op dat moment beginnen bij Tagrijn de vraagtekentjes door zijn kop te dwarrelen.
Zijn er kinderen die het twee uur lang volhouden op zo’n springbed? Zijn  er op deze wereld moeders die denken dat een kind dat wel doet? Waarom was ze dan zo verbijsterd de kinderen daar niet meer aan te treffen? Zouden de kinderen niet gewoon naar huis gegaan kunnen zijn? En als ze om drie uur nog niet thuis waren, zou dan de vader niet ongerust zijn geworden? Daar zit toch een luchtje aan? Sterker nog, dit verhaal stinkt een uur in de Belgische wind.
En als het allemaal toch zo is gebeurd, dan moeten pa en ma met onmiddellijke ingang van de ouderlijke macht over hun kinderen worden ontzet. Als het nog erger is en de kinderen  zijn omgebracht, dan mogen pa en ma wat mij betreft een fiks aantal jaren worden opgesloten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over de grens. Bookmark de permalink .

Een reactie op HET DIEPE BELGISCHE DAL

  1. Is een heel vreemde zaak daar en ik vertrouw het allemaal niet erg.
    Volgens mij is daar meer gebeurd dan we nu weten.
    En dat verhaal over de bollen heb ik inderdaad nog een keer gelezen vandaag dat zal het dus wel zijn.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s