RITA EN HET ORAKEL


Tagrijn snapt er geen jota meer van, maar gelukkig zijn er nog maar twee mensen in dit land die het wel begrijpen. Een aantal maanden nieuws samengevat in één zin: Na de leugens van Rita over de leugens van Ayaan over haar leugens, verklaarde Ayaan dat het eigenlijk allemaal leugens waren. En toen was het goed. Ali Magan mag gaan. Want ze krijgt of houdt haar Nederlands paspoort zodat ze een visum kan aanvragen zodat ze een Amerikaans paspoort kan aanvragen.
Het Orakel van Oranje
Maar juist die dag doemt er een nieuw probleem op voor de toch al zo zwaar geteisterde minister. Denkt ze net haar bewindskont weer even rustig in het pluche te kunen nestelen, wil oranje-orakel Cruijff haar er weer uittrekken. Deze man, die er naar streeft een zo groot mogelijke onsamenhangendheid in zijn zinsbouw te bewerkstelligen, waardoor zijn woorden klinken als die van een Indiase goeroe – in de oorspronkelijke taal – wil dat Rita aftreedt. Toe maar. En omdat zijn credo is: ‘Wie niet voor mijn is, is tegen mijn. Dat is logisch’, kan je maar beter naar hem luisteren. Het oranjedebacle is ook de schuld van de minister van Vreemdelingenzaken, vindt de goeroe. Want zij heeft geweigerd Salomon Kalou uit Ivoorkust versneld een paspoort te geven, zegt de goeroe. En daardoor kon hij niet voor Nederland spelen en daardoor is Nederland uitgeschakeld, orakelt de goeroe. De minister moet het landsbelang dienen en omdat ze dat niet heeft gedaan, moet ze haar conclusies trekken en moet ze opstappen, stelt de goeroe.
Zinloos klokgebeier
Geen speld in een hooiberg tussen te krijgen, zou u zeggen, meneer Johan. Maar mag Tagrijn nu ook even, want die hield zijn emmertje verwachtingsvol op om die vol te laten lopen met uw meningen en uw interessante opvattingen over deze zaak, maar nu u klaar bent, zit Tagrijn met een emmertje boordevol niks op zijn schoot. Met een al honderd keer nagekauwde mening in een wat andere verpakking. De echo van zinloos klokgebeier.  Want wat er wel toe doet, ziet u over het hoofd.  Toen Salomon Kalou ons land binnenkwam, heeft hij gezegd dat hij Salomon Kalou heette en ook met z’n geboortedatum was niets mis. Terwijl Ayaan notabene nog heeft voorgedaan hoe het wel moest. 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

2 reacties op RITA EN HET ORAKEL

  1. Werd een latertje vannacht, heb het om 3 uur opgegeven, en nu weer lekker verder.

  2. Ik zit nog steeds vol spanning nar het debat te kijken en verbaas me over het gedraai.
    Het is nog erger dan anders, maar je zal zien het kabinet of de minister zal wel weer weg komen zonder consequenties.
    Heb nog nooit eerder meegemaakt dat een kabinet/minister zo vaak onder vuur hebben gelegen en elke kkeer weer weggekomen zijn.
    PS: de site die je doorgaf die kende ik, maar geeft weinig info he.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s