DIKKIE DICK GAAT FIETSEN


Hallo jongens, dit wordt weer een nieuw spannend verhaal van Dikkie Dick. Ga er maar eens lekker voor zitten.
De moeder van Dikkie Dick breide altijd truien. Dikkie had al een rooie trui, een blauwe trui, een paarse trui… Maar Dikkie wilde zo graag een gele trui. En hoe vaak hij het ook vroeg, ze breide maar geen gele trui voor hem. Daar werd Dikkie Dick heel verdrietig van. Zielig, hè? Nou en of.
Op een dag hoorde hij dat je een gele trui kon winnen als je heel hard ging fietsen in een ander land, helemaal over het water. Dus Dikkie pakte zijn fietsje en ging naar Frankrijk, want zo heette dat land. Hij was heel blij dat hij mee mocht doen. Want hij wilde natuurlijk… juist, die gele trui winnen. En hij fietste toch hard, jongens. Veel harder dan alle andere jongens. En opeens: ja hoor, hij mocht de gele trui aantrekken. Wat was Dikkie trots. En de andere dagen moest hij ook nog hard fietsen, want hij wilde die mooie trui natuurlijk wel houden.

Dikkie werd moe…
En toen gebeurde er toch iets naars, jongens. Op de zestiende dag, want ze fietsen heel veel dagen daar, was Dikkie Dick opeens heel erg moe. Wat hij ook deed, hij kwam bijna niet meer vooruit op zijn fietsje. En toen hij bij het eindpunt was, weet je wat er toen gebeurde? Toen pakten ze hem zomaar zijn mooie trui af. Had ie maar harder moeten fietsen, zeiden ze. Nou, dat vond Dikkie Dick niet leuk, hoor!
De tovenaar
Dus ’s avonds vertelde hij verdrietig alles aan een tovenaar en vroeg of die hem niet kon helpen. En jongens, dat kon de tovenaar. ‘Kijk’, zei de tovenaar, ‘dit is een tovermiddel, daar krijg je mannenkracht van. Als ik je dat geef heb je morgen die trui weer terug. Wil je dat wel?’
Nou, daar had Dikkie Dick wel oren naar. Kijk maar eens goed op het plaatje.
Dus toen pakte de tovenaar een grote dikke naald en die prikte hij zo in Dikkie Dicks dikke billen.
‘Au, m’n kont!’, riep Dikkie en hij begon bijna te huilen. ‘Nou nou’, zei de tovenaar, ‘niet huilen, want nu heb je mannenkracht. Ik heb je weer in het zadel geholpen, nu hoef je morgen alleen nog maar te fietsen’.
Vlugger dan de trein
Nou, en dat deed Dikkie. Het leek wel of hij vloog. Hij zwaaide en lachte naar de mensen in de trein die hij voorbijreed en iedereen riep dat dit niet te geloven was. En toen de anderen nog een heel eind moesten fietsen, was Dikkie al bij het eindpunt en hij riep zelf ook ‘un-bie-lieve-bul’. Dat betekent in het land waar hij vandaan komt ook dat het niet te geloven was. En wat denk je dat er toen gebeurde, jongens? Hij kreeg zijn gele trui weer terug! Fijn hè? En helemaal aan het eind kreeg hij ook nog een grote zak met geld. Wie had dat nou gedacht. Het leek wel een droom.
Niet eerlijk
Maar jongens, het verhaaltje is nog niet uit. Een paar dagen later werd iedereen boos op Dikkie. Want hij had die mannenkracht nooit van die tovenaar mogen aanpakken. Omdat de andere jongens dat ook niet kregen en daarom konden die niet zo hard fietsen als hij. Dat vonden ze niet eerlijk. ‘Hier met die gele trui. Hier met die centen!, riepen ze kwaad. En Dikkie huilde tranen met? Ja jongens, met tuiten. Arme Dikkie. Hij had nog zo gehoopt dat niemand zou merken dat hij bij die tovenaar was geweest.
Weer thuis
Toen hij weer thuis was, vertelde hij alles aan zijn moeder. En weet je wat die deed? Die lachte hem uit. ‘Wat ben je toch een domme dick!’, riep ze. Maar toen zijn  moeder hem beloofde dat ze een mooie, warme, gele trui voor hem zou breien, kon hij toch weer een beetje lachen.  ‘Ik ga gelijk beginnen’, zei Dikkies moeder, ‘heb jij de naalden ergens gezien?’ Zo liep alles toch nog goed af.
Dat was weer een spannend verhaal, hè? Zo, en nu maar weer vlug naar jullie klamme bedjes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over de grens. Bookmark de permalink .

2 reacties op DIKKIE DICK GAAT FIETSEN

  1. dikkie tikkie dom…??? offe…???

  2. Nou ja gelukkig liep het verhaaltje toch nog goed af.
    De mosselen waren trouwens goed formaat en heerlijk.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s