BRUGGETJE


Vandaag weer eens een schilderijtje van eigen hand. Tagrijn koos deze uit omdat het letterlijk en figuurlijk een bruggetje is. Letterlijk omdat dit het bruggetje over de Oude Rijn naar de Hooglandse Kerkgracht is en figuurlijk omdat dit dan ook het bruggetje is om iets te schrijven over de vrijplaats Koppenhinksteeg.
De weggeefwinkel is op dit moment dichtgeplakt  met krantenpapier omdat ze de boel daar willen opknappen. Een nobel streven, zou je zeggen. Maar niet iedereen vindt dat.
Sommige bewoners van deze prachtige straat zijn bang dat de mensen van de vrijplaats hun veganistisch eethuisje vanuit de steeg gaan verplaatsen naar de voorkant waar nu de winkel zit. ‘Straks is het te laat om nog iets te doen aan een fraaie Hooglandse Kerkgracht met een herriemakend terras’ , roept men. Tagrijn loopt ’s avonds wel eens langs de terrassen in de stad, sterker nog, hij gaat er zelfs wel eens zitten. Wat een niet te geloven herrie maakt dat. Horen en zien vergaat je. Altijd blij dat hij weer weg kan…
Mensen, hou toch op. Wat is er mis met een gezellig terras op deze plek? Een tijdje terug parkeerden hier dagelijks honderden auto’s. Ging dat wel geruisloos?
De mensen van de vrijplaats denken inderdaad aan een terras, maar, zeggen ze, daar vragen we wel een vergunning voor aan. En dus komt er ook een bezwarenprocedure. Er is dus nog een kans voor dIe Hooglandse zuurpruimen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Expo. Bookmark de permalink .

4 reacties op BRUGGETJE

 1. quidam zegt:

  Absoluut herkenbaar dat bruggetje! Een prachtwerk! Goed plan om je schilderijen te laten zien.
  Ik heb er vele voetstappen liggen, op die brug. In mn jeugd heb ik nog in die boekbinderij gewerkt in de Koppehinksteeg.Naast die (toen enge) doodkistenfabriek. Een teras daar….? ik denk het niet. Een leuke kunst en boekenmarkt Op de Hooglandse Kerkgracht, Klein Mont martre met bijbehorend teras lijkt me geen slecht idee.

 2. tefre zegt:

  Moet toch gewoon kunnen, een beetje leven kan vast geen kwaad, toch?
  (pee-es: ik zet je gelijk ff tussen mijn links, goed?)

 3. Een terras zou toch gen probleem zijn op dat punt, maakt de hoek wat levendiger en inderdaad tot voor kort stonden er alleen maar auto’s.
  En mooi schilderij Tagrijn, hou ik wel van stadsgezichten.

 4. mooi stukje werk hoor,… kan ik niet… en veganisten… niets mis mee… gelukkig maar…

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s