LEIDS DETAIL XI

Vandaag opnieuw drie opvallende details, die in Leiden binnen de singels te vinden zijn. In de tiende aflevering had ik het naar de smaak van een van de lezers wel erg gemakkelijk gemaakt. Of het niet een beetje moeilijker kon. Natuurlijk kan dat, al is dat niet in de eerste plaats de opzet van dit rubriekje. Tagrijn laat opvallende details zien en voor degenen die het leuk vinden eerst zelf te kijken of ze weten wat en waar dat is, wordt de omschrijving onder de laatste foto gegeven. Ook nu weer. Maar deze aflevering XI is toch ook wel iets lastiger…

De bovenste foto toont ons ‘de rouw’, een van de twee beeldhouwwerken aan de Gijselaarsbank, die in 1920 op de kop van het Rapenburg werd geplaatst. Het andere beeldhouwwerk is ‘de herleving’. De bank is een ontwerp van W.C. Brouwer, die ook de beelden maakte.
Op de hoek van de Papengracht en de Houtstraat zien we aan de gevel van het Rijksmuseum van Oudheden dit werk van de kunstenaar Frans de Wit.
De gevelsteen op de onderste foto is te vinden boven de deur van het bordes van het stadhuis. En dat was waarschijnlijk wel de gemakkelijkste!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Leids Detail. Bookmark de permalink .

3 reacties op LEIDS DETAIL XI

 1. Tjan zegt:

  Was iets moeilijker, inderdaad. Maar desondanks toch een score van 3 uit 3, al moest ik voor de eerst wel diep graven. Vermoedelijk omdat de helft van de keren dat ik daar voorbij loop minimaal een pint Guinness in m’n mik heb zitten šŸ™‚

 2. erik zegt:

  De gevelstenen kende ik wel, maar de andere twee … nee. Leuk weer een stukje van mijn geboortestad te zien,
  erik

 3. quidam zegt:

  Ik zal toch eens beter omhoog kijken šŸ™‚

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s