MARIA EN SHARIA

 Het ezelgebeuren had het allemaal wat naar de achtergrond gedrongen, maar er zijn de laatste dagen toch ook nog enkele andere dingen gebeurd, waarover Tagrijn zijn ei kwijt wil.
Weet je wat je hiernaast op dat plaatje ziet? Dat is nou een open dialoog, dat zijn twee mensen die een discussie op gang brengen. Met de zegen van de paus en van Jan Hein Donner.
Benedictus weigert zijn excuses aan te bieden aan de moslimgemeenschap voor zijn uitspraak dat de islam alleen maar kommer en kwel over de wereld had uitgestort. Want, zegt hij, dat zijn  niet mijn eigen woorden, maar dat is een citaat van een of andere oude keizer. Je hoorde nog net niet: ‘Oeps, het floepte eruit voor ik er erg in had’. Kom je daar mee weg? Natuurlijk niet. Als Tagrijn gaat roepen dat een hele bevolkingsgroep verdelgd moet worden, kan hij zich er toch ook niet op beroepen dat dit driekwart eeuw terug door een Duitser werd gezegd? Ja, zegt Tagrijn dan, maar ik wilde hiermee alleen maar de discussie op gang brengen, een open en eerlijke dialoog met respect voor elkaar. Respect? Tagrijn had gewoon zijn kop dicht moeten houden, net als die Sierdop van het Vaticaan.
Meneer Al El Hotemetot pikt het niet en eist excuses. Al Queda dreigt die arme oude roomserik die het zo goed bedoelde, om zeep te helpen en met een non in Somalië is dat inmiddels al gebeurd in het kader van de open dialoog.

Waar blijft die zeis?
Ook Jan Hein Donner heeft zijn kop weer eens boven het maaiveld uitgestoken en het is verbazingwekkend dat de nivellerende zeis hier nog steeds zijn werk niet heeft gedaan. Maar dat komt omdat we hier de sharia nog niet hebben. Al kan dat wel: ‘Als tweederde van ons volk de sharia wil, komt ie er. Dat is de essentie van de democratie’. Jan Heintje zegt het! Maar ja, nog afgezien van de onjuistheid van die kreet (als tweederde van de Leidse bevolking geen sneltram door de Breestraat wil, komt ie er toch) is dit gelukkig geen uitspraak waar het gros van de Nederlandse bevolking op zit te wachten.
Maar, zegt hij nu, ik meende dat natuurlijk niet. Het was maar een grapje. Ik wilde alleen de dialoog op gang brengen. Nu is het verrekte moeilijk deze minister ervan te betichten dat hij er een arsenaal van dergelijke reactionaire opvattingen op nahoudt, dus er moest iets anders aan de hand zijn: de dialoog op gang brengen! Natuurlijk!
Jan Hein en Sierdop hebben echter geen open en eerlijke discussie op gang gebracht, maar zijn er in geslaagd om de tegenstellingen, die blijkbaar nog niet groot genoeg waren bevonden, opnieuw te vergroten. Goed gedaan, jochies!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

8 reacties op MARIA EN SHARIA

 1. sylvester zegt:

  Ik snap ook niet waarom moslims er niet gewoon over kunnen discussieren zonder gelijk met dood en verderf te dreigen, en Donner hadden ze al lang uit het kabinet moeten gooien, die heeft ondertussen al zoveel blunders op zijn naam staan 😉

 2. Annemarie zegt:

  Inderdaad… Goed gedaan .. *zucht*
  Kwestie van niet goed nadenken, maar als publiek figuur moet je er wel goed overnadenken. Een kreet van een burger wordt minder snel opgepikt. Openbaar moet toch uitgebalanceerd worden…
  helaas..

 3. befana zegt:

  Waarom wordt er zo fel op deze uitspraak door de moslims gereageerd? Het moet toch heel simpel zijn om met goede tegen argumenten te komen, aangezien de Islam volgens hen zo’n vreedzame godsdienst is. Waarom wordt er meteen zo met doodsvonnis gedreigd?

 4. Hanny zegt:

  Ik bladerde nog even door je oude logs en kwam toen het Zeeuws fotoalbum tegen. Toen ging mijn hart een beetje open. Het grootste gedeelte van mijn familie woont in Middelburg en omgeving. Middelburg is en blijft een mooie stad (het centrum tenminste). Het waren schitterende foto’s!

 5. Hanny zegt:

  Het verleden van het “vrije westen” heeft geleerd dat dankzij massale opstand van “de domme burgers” het toch gelukt is hier een democratie te krijgen. Laten we ons dan nu ook met hand en tand verzetten om die democratie weer om zeep te laten helpen door machtswellustelingen.

 6. quidam zegt:

  De Paus koos zijn woorden verkeerd, Johannes zou het nooit gezegd hebben. Maar toch….hij citeerde iemand anders, en die persoon sprak de waarheid. De wereld staat weer op z’n kop en de extreme Islamisten wrijven in hun handjes. Mohammed heerste in zijn beginjaren met het zwaard, bekeren of sterven was zijn motto. O.k later….verwierp hij zijn gedrag en predikte liefde en alles wat mijn profeet Jesus predikte. Toen had hij natuurlijk wel zijn eigen wetten eerst vastgelegd. Geen ander geloof dan de Islam. Wat je er ook van vind….
  De reaktie van Moslims is weer te gek voor woorden. Die ene zin word breed uitgemeten. Honderdduizenden mensen protesteren, wensen de Paus dood, er word opgeroepen hem te vermoorden.(je zou dan een plaatsje krijgen naast de profeet). Waar is de liefde en vergevingsgezindheid, de tolerantie?
  Het Westen wordt weer eens bang gemaakt. We hebben maar naar de pijpen van sommige moslims te dansen, anders….de dood!
  O.k…de Cristenen hebben ook de kruistochten uitgevoerd met veel geweld, maar zij zijn doorgeevalueerd. Het zou nu ondenkbaar zijn.(hoewel…de moslimdoden van Servie en Kroatie in yoegoslavie in begin jaren ’90 staan me nog helder voor de geest) De Moslims leven nog in het jaar 900 na Cristus, helaas…..
  Donner had zijn mond moeten spoelen voor dat hij die woorden uitsprak. Maar hij gaf wel aan wat er staat te gebeuren. Eurabia….Want elke Moslim is verplicht zijn geloof door te geven aan z’n kinderen, een ander geloof betekend de dood. Ze hebben dus geen vrije keus, al zouden de meeste best willen.Over 50jaar is heel europa Islamitisch. Gelukkig maak ik dat niet meer mee.
  Wat inspraak? Die tramlijn komt er als de gemeente dat wil.Die zogenaamde inspraak is een wassen neus.
  pfff wat een reaktie
  er staat een speciaal loggie voor jou op mn site 🙂

 7. Het wordt er allemaal ondertussen alleen niet echt gezelliger op.
  Soms ( heeeeeel soms hoor) denk ik wel eens ben ik blij dat ik er over een 6o jaar ( lijkt me een redelijke leeftijd hhahaha)niet meer ben.

 8. tefre zegt:

  Als iemand nou weer een open dialoog wil starten om vervolgens te horen dat die pot op kan, ik zou zeggen: hang een spiegel op de wc neer en praat lekker tegen jezelf, want hier wordt de wereld echt niet beter van. Helaas lopen er teveel hokjesdenkers op de wereld rond die zich tot elke uitspraak aangetrokken voelen!

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s