FRISJES

In het flatgebouw waar Tagrijn woont, werd in augustus de oliegestookte cv-ketel vervangen door een met gas gestookte cv-ketel. Al in juni was Nuon ingelicht want die zou voor de ombouw zorgen als het installatiebedrijf de zaak geplaatst had.
Nuon beloofde dus half september langs te komen.
Iedereen die wel eens naar programma’s als Radar en Kassa kijkt, begrijpt al lang waar dit verhaal heen gaat, want deze instituten staan niet bekend als klantenvertroetelaars. Het lag dus voor de hand dat Nuon niet langs kwam. Druk druk druk… Ach ja, kan gebeuren.
De week daarop ‘was er helaas iets tussengekomen’, maar in week 39 zou het allemaal voor elkaar komen. Hier en daar werd al wat geproteprutteld, want ’s avonds werd het nu toch wel een beetje kil. Er werd een solidariteitsoproep gedaan. Wie kon straalkacheltjes of oliekachteltjes missen voor wat stokoude mensen die de reuma vanuit hun tenen naar hun haren voelden opkruipen. Bij hen begon het trauma van de barre hongerwinter van 1945 weer op te spelen.

Frisjes
Tagrijn maakte zich eigenlijk nog het drukst om zijn boeken, die hij iedere dag krommer zag trekken, want het vocht is natuurlijk niet het huis uit te krijgen. Hoort de hydrameter normaal tussen de 40 en de 70 te schommelen, nu had het ding geen enkele moeite met een stand tussen 90 en 100 een recordhoogte te bereiken. Want met dagenlang regen wilde dat wel.
Week 39 verstreek en op vrijdagmiddag ging een noodkreet uit naar Nuon. Oei, foutje in  de logistiek… Maar in week 40, dat was dus vorige week, zou alles dik voor elkaar komen. Ondertussen begonnen ook de mensen van wie we weten dat ze er toch warmpjes bijzitten enige last van kou te krijgen. En zelfs Tagrijn, toch niet voor een koutje vervaard, vond het nogal fris in de avonduren. En alles begon nu toch wel een beetje klam aan te voelen, al waren er nog geen paddestoelen te zien. De rekening voor de whisky en de port om warm te blijven gaat naar de Nuon.

Iglo
Kijk op de kalender: week 40 verliep zonder een spoortje Nuon en toen vrijdag opnieuw aan de energiebel werd getrokken, beloofde men begin volgende week absoluut te komen, want het stond nu genoteerd. Daarvoor schreven ze blijkbaar niets op. De dinsdag is voorbij en vandaag, woensdag, is het niet meer het begin van de week.  Tagrijn beroert met blauwe vingers het toetsenbord, de thermometer komt ’s avonds niet boven de 16, de geitenharenwollen sokken zijn ergens achter uit de kast gehaald, en in zijn iglo wacht hij gelaten op de Nuon…

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

16 reacties op FRISJES

 1. robbedop zegt:

  Ach het valt allemaal wel mee, je kunt niet altijd maar de bedrijven de schuld geven. Moet je je zaakjes maar gewoon goed regelen. Wel vervellend dat je in de kou zat bespaard wel weer natuurlijk op je energie rekening.

 2. als je voor beloven geld kreeg… dan waren die lui stinkend rijk… maar dat zijn ze toch ook… dus…

 3. Rietepietz zegt:

  Dat moet niet te lang duren Tagrijn , je hoort vaak dat bij extreme kou meestal na 9 maanden een geboortegolf volgt.
  Ik zou lekker de open haard aan doen maar als je dat niet hebt rest je niets anders dan elkaar warm houden !
  Moed houden Tagrijn en veel typen dan blijven je vingers warm .
  liefs Riet

 4. Sjoukje zegt:

  Dit is toch gewoon schandalig, wat een service. Ik zou uit protest de rekening niet gaan betalen, pas als ze geweest zijn.
  Succes!
  Groetjes sjoukje

 5. Annemarie zegt:

  Blegh.. En aanklagen gaat zo moeilijk…
  Hoezo men laat je in de kou zitten 😦
  Succes met warm blijven!! GEwoon veel bewegen 😉
  Sterkte,
  Liefs, Annemarie

 6. Monique zegt:

  Fijn hoor zulke maatschappijen! je zit er maar mooi mee. Maar eh…16 graden overdag in huis? Dat is niet echt prettig. Ik heb het geluk dat ik lekker midden in een blok woon en het is hier nog niet kouder geweest dan 18,5. Maar voor de mensen met reuma is het niet te doen, de pijn wordt dan heviger. Ik vind het idee van paco painter heel goed, gewoon doen.

 7. anna zegt:

  hoi tagrijn,
  Balen zeg… Geen verwarming. Het wordt nu toch echt hoog tijd, want voor je het weet gaat de algemene temperatuur zakken en zit iedereen te beven. Succes met NUON… Even over mijn tuin, die is inderdaad erg groot, maar gelukkig geen landgoed.
  Ik ben helemaal gek van mijn tuin, want tot eind 2003 had ik alleen een winderig balkonnetje. Toen konden we een kleine kweker achter onze woning met 5 buren uitkopen. Dus het was of een grote achtertuin of geen. De keuze was snel gemaakt, want wij zijn echte buiten mensen.
  groeten
  anna

 8. befana zegt:

  Ja ik ken dat en eind van de maand komt er van mij ook een logje over de klantvriendelijkheid van Nuon. Maar dat ter zijde, ik woon in een flat met zonne-energie de eerste van Europa. Slimme mensen (voel je niet al te hard aangesproken) weten dan ook waar de flat staat. Maar dat scheelt wel een paar stuivers in de maand op stookkosten en warm water.

 9. quidam zegt:

  Nou…daar ben je mooi klaar mee! Het gaat op en af bij de NUON. Dan krijg ik een bloemetje en dan een vette nabetaling. Ik kreeg vorige winter een nw C.V die nogal hoog afgesteld was. kosten? 350,- eurootjes bijbetalen. NUON..? om moe van te worden.
  De krant bellen tagrijn!

 10. paco painter zegt:

  Ik kan je (uit ervaring) maar één advies geven: doe je voor als journalist van de Telegraf en bel met de NUON.Vraag meteen naar de directie.Wedden dat morgen de gasboys op de stoep staan? Je kan natuurlijk ook bellen met de telegraf of die even hun oor te luisteren willen leggen.
  geloof me DAT WERKT!

 11. f r e d zegt:

  heeft nuon je geen bijl aangeboden om houtjes te gaan hakken voor de open haard…?

 12. sylvester zegt:

  Als je vergeet te betalen aan de Nuon, dan kunnen ze ineens wel snel zijn met herinneringen 😦

 13. Pasula zegt:

  Balen dat de NUON zo weinig concurrentie heeft…als jij het kon bepalen was je allang overgestapt.
  Ik ga voor je duimen dat het niet lang meer duurt, het enige wat je nu nog kan doen is blijven bellen, elke dag weer en dan concrete afspraken maken: tijdstip waarop er iemand langskomt. Dit kan toch zo niet langer!

 14. Hanny zegt:

  Het valt me nog mee dat ze de schuld niet aan de computer gaven. Dat is toch vaak de drogreden als iets mis gaat.
  Kunnen we niet een nationele actie beginnen om NUON wat klantvriendelijkheid bij te brengen?
  Ik hoop dat jullie woningen snel weer behaaglijk warm worden. (Gelukkig zijn de weergoden jullie goed gezind de komende dagen.)

 15. Is weer een goede reclame voor de Nuon, zo maken ze vrienden maar het is wel te gek natuurlijk.
  Voor hetzelfde geld had nu al echt behoorlijk koud geweest dan heb je toch echt een probleem.
  En van die boeken als die echt blijvende schade hebben zou ik toch eens kijken of de schade te verhalen valt.

 16. Tjan zegt:

  Zijn ze nou nog niet geweest? Wellicht met de VVE maar eens besluiten de rekening een paar maanden niet te betalen, want dit kan natuurlijk niet. Huis aan huis een briefje met het nummer van de klantenservice is ook nog een optie. Allemaal twee keer bellen, elke dag. Geen beste beurt van de Nuon. Jammer dat de Kijkshop geen energie levert (zie mijn site)…

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s