ROOD!


De keren dat Tagrijn over voetbal schrijft, zijn op de vingers van de hand van een houtbewerker in de WAO te tellen. Omdat iedere wedstrijd al tig keer wordt voorbeschouwd, nabeschouwd en tussenbeschouwd in alle media, heeft hij daar nooit meer iets onzinnigs aan toe te voegen.

Als je maar wint…
Maar vandaag werd hij getroffen door een  berichtje van een paar regels in het Leidsch Dagblad. Het geeft het kenmerkende verschil aan tussen beroeps- en amateurvoetbal.
In het betaalde voetbal wordt het heel normaal gevonden een tegenstander onderuit te schoffelen als je daarmee een doelpunt kunt voorkomen. Ook juicht het hele stadion als een speler van hun club zich expres laat vallen en hiermee een strafschop weet te versieren. Zo wordt de tegenstander dus opzettelijk benadeeld, maar, zoals de trainers dan roepen, de doelpunten tellen. Het kan ook anders…

Aai over de bol
Een paar weken geleden speelde de Leidse amateurvereniging UVS tegen het Rotterdamse Neptunus een competitiewedstrijd in de eerste klasse KNVB. Toen een speler van Neptunus een overtreding maakte, kende de scheidsrechter een vrije trap toe aan UVS. Een speler van Neptunus gooide de bal daarom naar Michael van Laere van UVS, maar net een tikkie te hard en net even op een heel verkeerde plek. Toen Michael weer opkrabbelde, liep de speler van Neptunus naar hem toe om hem een handje te geven en Michael beantwoordde deze reactie met een aai over de bol. Toen waren ze dus weer vriendjes. Maar de scheidsrechter vond van niet . Dit was geen aai over de bol, maar een slaande beweging. Rood voor Van Laere en die werd dus van het veld gestuurd. Niet alleen de Leidse blauwwitten protesteerden, maar ook de spelers van Neptunus probeerden de scheids op andere gedachten te brengen, omdat hier helemaal niets gebeurd was. Het hielp niet, en de scheidsrechter stuurde zijn bevindingen naar de KNVB. Hierdoor zou hun beste speler, spits Van Laere, zeker 6 tot 8 weken worden geschorst.

De uitspraak
Tot verrassing en opluchting van UVS was de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB: vrijspraak. En dat kwam doordat bestuur, begeleiding en spelers van Neptunus een ontlastende verklaring naar de KNVB hadden opgestuurd.
En noem Tagrijn nu eens één club uit het betaalde voetbal, die dit ook zou hebben gedaan. Was dit nu uitermate sportief van Neptunus of hoort het eigenlijk zo?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

12 reacties op ROOD!

 1. 10eke zegt:

  Eindelijk eens goed voetbalnieuws. Toppie gedaan!
  Gr 10

 2. rietepietz zegt:

  Nou volgens mij hóórt het gewoon zo .
  Het betaalde voetbal heeft volgens mij ook niets te maken met sport maar alleen met keiharde zakenbelangen .
  Jammer dat er nog steeds zoveel mensen veel geld voor over hebben .Als iedereen gewoon naar een amateurclubje ging kijken waren we snel van deze geldverslindende onzin verlost .
  fijn dat je er weer bent , liefs Riet

 3. quidam zegt:

  Je bent er weer!
  Wat een dwaas van een scheidsrechter…..zat lekker in z’n rol zeg.Gelukkig liep het voor die speler goed af.

 4. sylvester zegt:

  Nu heb ik niets met voetbal, maar ken de regels wel, maar er zit ook verschil in, als je in het betaalde voetbal een overtreding maakt die niet gezien wordt door de officiels kunnen de spelers aan de hand van de video beelden alsnog een straf krijgen van de knvb, en bij amateurs staan maar zelden of nooit camera’s.
  En tja een scheids kan het ook wel eens fout zien, wel sportief trouwens 😉

 5. f r e d zegt:

  rotterdamse ouwe boys III misschien??

 6. Pasula zegt:

  Al dat gebakkelei over voetbal…sowieso leidt de sport nergens toe en achteraf het gezeur, pardon de nabeschouwingen nog eens te moeten doorstaan…hellup!

 7. Tagrijn zegt:

  @Hannie en Leidse Glibber: ik heb een fan-tas-tisch weekend gehad! Leuk feestje, en drie(!) etentjes! Ik ben nu (1.01 uur) pas twee uur thuis en wel een tikkie afgepeigerd!

 8. Sportief gebaar.
  Maar hoe is je weekend geweest beetje genoten, neem aan dat je daar tenminste voor weg ging.

 9. Hanny zegt:

  Een scheidsrechter die de wedstrijd dus niet “leest”.
  Heb je trouwens een goed lang weekend gehad?

 10. Tjan zegt:

  Over zo’n incident zouden ze bij De Wedstrijden een hele week avondvullend kunnen dooremmeren… Nog even en dit soort wedstrijden worden ook rechtstreeks uitgezonden. Die zendtijd moet ergens mee gevuld worden, zeker als Talpa binnenkort ook overdag gaat uitzenden.

 11. Annemarie zegt:

  Dat is zeker sportief!!!
  Echt dom ook van zo’n scheidsrechter… MEeste dingen zien ze over het hoofd en ander..
  Achjah… mensen he?:)
  Weltrusten voor straks en welkom back!
  Liefs, Annemarie

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s