LEUKE WEDSTRIJDJES

Katwijk is nog een van de enclaves in ons land waar ‘U, o Heer, een woning heeft’. Op zondag gaan ze twee keer naar de kerk, al zouden ze liever drie keer gaan, en ze laten de woorden van de strenge predikant als een weldadige douche over zich heen komen. ‘Hebt uw naasten lief!’, galmt hij en de Kattekers knikken en roepen ‘amen’ en ‘halleluja’. Wat kan die man zijn woorden toch altijd mooi de kerk in donderen.

Vrienden en vijanden
Tagrijn geeft nu graag het woord aan de supporters van de Katwijkse voetbalclub Quick Boys: Ja, we hadden het gisteren na de wedstrijd van Quick Boys nog over die stimulerende teksten. Je moet weten: Quick Boys speelt op zaterdag, omdat zondag de dag des Heeren is en dan mag je natuurlijk niet voetballen. Want dat is de Heer een gruwel. In de wedstrijd tegen IJsselmeervogels waren de vriendschappelijke plagerijtjes een beetje uit de hand gelopen, net als een paar weken daarvoor tegen Harkemase Boys. En de fans van de v.v. Katwijk, onze broeders in de Here, waren ook net iets te hardhandig bezig geweest toen ze tegen Urk het halve stadion hadden gesloopt en in Spakenburg voor tienduizend gulden glasschade hadden aangericht. Een tikkie baldadig, dat misschien wel, maar het zijn je voetbalvrienden en alleen je vijanden moet je lief hebben. Net zoals we de Heer liefhebben, die er ondanks ons volhardend gebed vóór de wedstrijd, niet altijd voor zorgt dat er wordt gewonnen, omdat Hij ons wil laten weten dat we heel klein zijn en niet almachtig, zelfs niet op het voetbalveld.

’t Is maar een geintje
Maar waar ging al die ophef nou eigenlijk over? De touringcar van Beuk werd verbouwd, straatmeubilair werd vernield, in horecagelegenheden sloegen we onze slag en op de markt werd een groentekraam volledig geplunderd en omgegooid. Dat was eigenlijk alles. En toen werden vijfenveertig vrienden opgepakt. De burgemeester lacht er zelf ook om en zegt: ‘baldadigheid is nog geen reden om mensen te arresteren’.
Vorig jaar was er ook al zo’n gedoe over een paar goede grappen. De supporters van v.v. Katwijk riepen vanaf de tribune in koor ‘kankernegers’ tegen een paar spelers van de tegenpartij; prompt werd de wedstrijd gestaakt. Dat werd dan racistisch genoemd. Wij, godvrezende Katwijkers, racistisch? Waar is dat ongelovige tuig mee bezig? Dat is kwaad bloed zetten. Wij gooiden het vorig seizoen bananen naar een zwarte scheidsrechter en we maakten wat oerwoudgeluiden. Die klojo raakte finaal overstuur en besloot toen maar om de wedstrijd te staken. Heeft onze blauwwitten ook nog eens drie punten gekost. Nee, echt hoor, weet je wat het is, die heidenen zijn de vreugde in het leven kwijt; die mensen weten gewoon niet meer wat plezier maken is. Wij blijven maar doen wat ons door de Here is opgedragen. Want staat er niet geschreven: ‘wie zo handelt, wankelt in eeuwigheid niet’? Zo is ’t maar net.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op LEUKE WEDSTRIJDJES

 1. Judith zegt:

  Je hebt helemaal gelijk met de teneur van je stukje, Tagrijn.
  J. komt uit een orthodox dorp waar iedereen op zondag stiekem achter dichte gordijnen toch tv zit te kijken, en er wordt nergens zo veel porno verhuurd in videotheken als in de bible belt – hypocriet of niet?
  En voetbal is leuk, maar sommige “supporters” zouden een levenslang wedstrijdverbod moeten krijgen…

 2. Sjoukje zegt:

  Voetbal kan je tegenwoordig geen sport meer noemen. Ik snap niet waarom al die vernielingen nodig zijn. Ondanks dat ik uit een voetbal famillie kom, heb ik een hekel aan voetbal.
  Groetjes Sjoukje

 3. Loontjuh zegt:

  Heb ff je vorige log gezien, mooie foto’s van de sneeuw…*geeft nix aan voetbal* en dank je wel voor je reactie laatst…

 4. Emmelinda zegt:

  Voetbal maakt meer kapot dan men lief is. Verschrikkelijk zoiets. Zo maken ze de sport helemaal kapot!

 5. rietepietz zegt:

  Toch zijn ze reuze liefdevol ,en geheel volgens de bijbel, bezig Tagrijn , immers ;
  “wat men lief heeft kastijdt men”!
  liefs Riet

 6. f r e d zegt:

  maar katwijker dirk voetbalt wel op zondag.
  wiens brood men eet, wiens gebed men bidt!!

 7. paco painter zegt:

  Voetbal en religie: de grootste veroorzakers van oorlog.

 8. Voetbal is al lang niet leuk meer. Soms denk ik ze gebruiken het als excuus om alles maar te slopen. Miljoenen kost het als er een risico wedstrijd gespeeld wordt. Te triest voor woorden.
  Ik wens je een fijne dag, enjoy,
  Big City Girl

 9. perdu. zegt:

  dag tagrijn. ik las jouw reactie op het logje van befana, en dacht, ja, daar heb je gelijk in. vergaderen om het vergaderen.
  dus ik kijk even op dit log, en ik zie inene DE functie voor de sociale COHESIE regiseur.
  die mag er voor zorgen dat Ajax en Feyenoord supporters elkaar niet in de haren vliegen.
  tsja, dan vind ik het toch wel een mooie baan hoor
  Groetz, perdu

 10. Ik zie het al jij bent ook en groot fan van Quick Boys en vooral Katwijk.
  Katwijk heeft maar een goed iets en dat is Willy Zuid, maar ja dat is leids he.

 11. Pasula zegt:

  Voetbal geeft overal toestanden en het hoort juist zo’n leuke teamsport te zijn…

 12. Hanny zegt:

  Die zogenaamde “supporters” die alles wat op hun pad komt slopen, zitten ’s zondags natuurlijk weer met een uitgestreken gezicht in de kerk andere mensen te veroordelen die zich misdragen hebben. Daar kan ik niet tegen. Dat vind ik hypocriet.
  Voetbal, het maakt het slechtste in de mens los.

 13. sylvester zegt:

  Ook ik heb niets met voetbal, ik vind het wel zonde dat men het nodig vindt om allerlei spullen te slopen, wat geeft dat voor toegevoegde waarde aan een wedstrijd, hetzelfde geld voor bananen gooien naar een donkere scheidsrechter, laten ze dan op zondag hun kerk maar gaan verbouwen, dat lijkt me een strakker plan 😉

 14. Annemarie zegt:

  Altijd al een hekel gehad aan voetbal… Maar echt, vind dit zo zielig voor woorden… :S
  om een wedstrijdje.. maar goed, mijn mening!

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s