UVS MET SNORRENKOPPEN?

 Zondagavond was Tagrijn toch wel wat droef gestemd. Zijn ‘kluppie’, waarvoor hij zelf in het ‘er-was-eens-tijdperk’ trots de blauwwitte kleuren had verdedigd, was na de 3-0 nederlaag tegen Neptunus nog verder weggezakt. Volgend jaar 2e klasse amateurs.
Ondanks up and downs was en bleef UVS sinds ‘mensenheugenis’ de beste club van de Sleutelstad. Zelfs nog een paar jaar betaald voetbal gespeeld in de tweede divisie. In de hoofdklasse van de amateurs tegen het Amsterdamse DCG gespeeld om het landskampioenschap van Nederland. Daarna een paar keer heen en weer van de hoofdklasse naar de eerste klasse en nu dan, 2e klasse…

We betalen niet…
Amersfoort en Leiden zijn volgens Tagrijn de enige middelgrote steden in ons land waar geen voetbal op het hoogste niveau wordt gespeeld. Voor UVS is de oorzaak simpel: al jarenlang wordt er betaald bij de amateurs, maar UVS stelde zich tot nu toe op het standpunt: wij betalen niet, want wij zijn en blijven amateurs. UVS betekent tenslotte: Uit Vriendschap Samen. Gevolg: de zorgvuldig opgeleide jonge spelers werden ieder jaar weer weggekocht door de betalende verenigingen.

Het roer gaat om…
In de loop van dit jaar zag men wel in dat het zo niet verder kon. Men trok oude coryfeeën aan, die sponsors moeten zoeken en fondsen moeten werven om UVS in een paar jaar terug te brengen naar het topvoetbal. Er zullen spelers worden weggekocht bij andere clubs, men zal de spelers gaan betalen. Op die manier zou het moeten lukken UVS in 2014, als de club honderd jaar bestaat, in de topklasse van de amateurs te laten meedraaien. En dan wellicht lonkt het betaald voetbal.
Tagrijn heeft er toch een hard hoofd in. Er is namelijk een betere en ook veel goedkopere oplossing.

Dat zit wel snor!
 Vandaag las Tagrijn dat tussen 1930 en 1975 vrijwel alle Bulgaarse voetballers een hangsnor hadden. En dat zette zoden aan de dijk! Want in die periode wonnen de clubs en het nationale elftal veel vaker dan in de periode ervoor en erna. De Bulgaar Dimitar Berbatov van Tottenham Hotspur scoorde bijna twee keer zo vaak in de tijd dat hij een hangsnor droeg dan nu.
Misschien is dat voor de blauwwitte vrienden van UVS een oplossing om eens te overwegen. Volgend seizoen elf snorren op het veld in de Kikkerpolder!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei. Bookmark de permalink .

16 reacties op UVS MET SNORRENKOPPEN?

 1. rietepietz zegt:

  Ook zonder snor blijken de leden van de club “de snor te kunnen drukken “als er met een zak geld gerammeld wordt dus echt nodig is die snor niet !
  groetjes , Riet

 2. Renesmurf zegt:

  De beste stuurlui staan aan wal.
  Maar niet geschoten is altijd mis.

 3. 10eke zegt:

  NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE geen snor aub, dat ziet er niet uit!
  Gr 10

 4. Hanny zegt:

  Ik kan zo een paar eredivisieclubs opnoemen die jouw wijze raad ook ter harte kunnen nemen. Voor sommige is scoren momenteel moeilijk.

 5. Ehhhhhh…ik druk m’n snor maar even :-))))

 6. Anoniem zegt:

  Ik vind die principes van niet betaald worden omdat het amateurwerk is, juist heel mooi! En nu willen jullie daarvan afwijken, foei!
  Die snorren is beter, veel beter, maar de puntjes vrolijk naar boven, lijkt mij nog beter. Hangdingen is beter voor Bulgaren, terwijl vrolijke meer voor een studentenstad is, lijkt mij persoonlijk, hoewel ik geen verstand van voetballen heb, zelfs geen enkele sympathie voor het spel. Ik uit mij enkel om jullie arme club te helpen in deze. Succes!!

 7. klaproos zegt:

  whahahahaha ik laat spontaan vanafvandaag mijn bovenlip niet meer harsen tagrijn:-))
  geweldig
  groetjes
  klaproos

 8. Di Mario zegt:

  Ik hoop nou alleen wel dat je het niet over vrouwenvoetbal hebt.. brrrr…. een snor.
  Love As Always
  Di Mario

 9. boomkruiper zegt:

  Met een snor zit het wel snor. Zou er leuk uit kunnen zien!

 10. lenie zegt:

  whahahahaha ga ik hier op het dorp vertellen ;)))
  OT: blaasontsteking zullen ze niet gauw krijgen , maar wel onderkoeling , dus best uitkijken hoor !

 11. Plato zegt:

  Troost je Tagrijn. Medemblik, den Helder zijn ook voorbeeld van hetzelfde. Maakt het uit. Zie de aantallen clubs dalen. Van 8 naar 6 amateurdivisies. In de aanwas van onder af aan zit flink de klad. Daar hoor je niks van want de championsleaque overschaduwt dat. Maar op den duur merken we dat. Het is ook misschien goed voor het voetbal….een wat kleinere omvang. Misschien komt dan de spelvreugde van het echt amateurisme weer terug. Want er zijn clubs waar ze tegenwoordig bij de C1 al denken dat ze wel een transfer naar Barcelona verdienen.
  UVS verdient een pluim voor zijn opstelling. Een klasje lager? Komt wel weer goed. Ik heb symphatie voor zo’n vereniging.

 12. Niklas zegt:

  Ik heb een snor en af en toe gefigureerd in het bedrijfselftal.
  Het gebrek aan succes zal inderdaad gevolg zijn dat het geen hangsnor was.
  Maar dat zal het ook nooit worden…

 13. Annemarie zegt:

  Het zou inderdaad de oplossing kunnen zijn, hahaha.
  Wie weet zien ze nu het licht en gaan ze testen. 😉
  OT: hoort erbij. 🙂 Normaal staat het keyboard wel op de standaard.

 14. Misschien is dit DE oplossing tagrijn, en inderdaad het is wel jammer dat Leiden geen echte grote rol speelt binnen het voetbal.

 15. tja ..
  na het lezen van dit log overweeg ik sterk om mij een hangsnor te laten groeien ..
  ’t is het proberen waard?
  krijgt dit nog meer navolging??? :-))))

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s