WELKOM 2009!

De kalenders in huis zijn verwisseld, de laatste oliebollen en flappen zijn weggespoeld met een restje verschraalde champagne, alle 123 cabaretiers zijn weer langsgekomen met de boodschappen, links rechts en nog een keer links hebben we weer de hele familie- en vriendenkring afgelebberd en opgeruimd kunnen we het nieuwe jaar in. Uitbuiken en opnieuw beginnen.
Tagrijn ontving van heel wat lezers en medewebloggers goede en vaak originele wensen voor het komende jaar. Dat zijn toch de steuntjes in de rug die iedereen nodig heeft om opgewekt 2009 binnen te kunnen stappen. Hartelijk dank en dat iedereen op 31 december 2009 in de persoonlijke sfeer maar mag terugblikken op een grandioos jaar.
Heeft Tagrijn goede voornemens? Natuurlijk, dat hoort erbij. Al had hij er voor dit jaar maar eentje, namelijk het voornemen geen goede voornemens te hebben. De ervaring heeft hem geleerd dat daar meestal toch geen bliksem van terecht komt.

Wat brengt 2009 ons?
Je hoeft niet over een  kristallen bol te beschikken om toch een beetje te kunnen voorspellen wat het komend jaar ons zal brengen. Je moet er alleen de kranten van 2008 maar voor open te slaan. Want zal de wereld erin slagen er plotseling heel anders te gaan uitzien dit jaar? No, we can’t! Nederland blijft het landje tussen Dollard en Schelde, Amerika het land tussen dollar en schulden en het Engelse pond zal zakken tot het een ons weegt. We zullen de TON van Rita verder in duigen zien vallen en naar verluidt zal ook Rita zelf steeds verder afbrokkelen.
Op Oudejaarsavond even na de klok van twaalf zag Tagrijn tussen het geweld van Chinese lawinepijlen en bamibommen, een meisje staan van een jaar of vier met een sterretje in haar hand. Ze keek erbij of ze zelf ook zo’n lawinepijl in haar hand had. Aandoenlijk. En toen moest Tagrijn opeens aan Geert denken. De man dacht met zijn filmpje Fitna een lawinepijl te hebben afgestoken, maar het bleek niet meer dan een sterretje te zijn. Aandoenlijk. Ook dit jaar zal hij ons nauwelijks verrassen.
In 2008 verbood Klink het roken in de horeca en dat veroorzaakte een splijtpaddo tussen rokers en niet rokers. Dus werd ook de paddo verboden. In 2009 mag er in koffieshops alleen nog maar koffie worden verkocht. En die rel die dan ontstaat zal uiteindelijk leiden tot het verbod van verkoop van het verslavende, want caffeïne bevattende product koffie, let maar op. Wie nog koffie wil drinken, doet dat maar op straat.
En in de Gazastrook zullen ze ook niet wijzer worden. Morgen komen de drie wijzen uit het oosten. Je vraagt je af hoe ze er nog drie bijelkaar hebben kunnen krijgen.

Vooral doorgaan
Het is te hopen dat dat kereltje uit het Vaticaan ook dit jaar weer wat stupide uitspraken zal doen. Kereltje hoopt namelijk dat de wereld nu eindelijk eens zal worden verlost van het kwaad dat homoseksualtiteit heet. Misschien kan kereltje wat Somalische kapers bereid vinden om de bootjes van de Gaypride in Amsterdam te enteren. Ook gruwelt hij  van travestie, wat eigenlijk best een vreemde uitspraak is voor iemand die zelf de hele dag in een jurk rondhuppelt. Prachtig, vooral zo doorgaan. Nog een paar van die uitspraken en kereltje kan zijn geelwitte biezen pakken.
In 2008 heeft een socialist het kapitalisme geschoffeerd door een stel banken op te kopen. Schitterend, ga zo door; nog een paar van die stunts en ‘le jour de gloire est arrivé’, zoal Tagrijns voorouders dat zo mooi zeiden.
En de kredietcrisis dan? Daar krijgen we toch allemaal last van? De slijters hebben nog nooit zoveel échte champagne verkocht als aan het eind van dit jaar, er is weer een gigantisch bedrag aan vuurwerk de lucht in gegaan, en dat is toch de ultieme vorm van kapitaal dat verdampt, we gaven nog nooit zo veel uit aan sinterklaas- en kerstgeschenken… we hebben allemaal te eten, er komt nog steeds water uit de kraan, we zitten lekker warm bij de kachel en als je dan ook nog eens gezond bent is er geen enkele reden om te denken dat het pad 2009 onbegaanbaar voor je zal worden. Dus: vooral doorgaan en veel geluk!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei. Bookmark de permalink .

32 reacties op WELKOM 2009!

 1. Zakina zegt:

  De allerbeste wensen voor 2009. En ach… we zien wel wat 2009 gaat brengen. Maar een smakelijk logje 🙂

 2. Geertje zegt:

  IJzersterk Tagrijn!
  Je brengt helemaal onder woorden wat ik denk/dacht.
  Ben wel erg benieuwd wat “onze” (a)socialist dit jaar verder gaat doen….

 3. rietepietz zegt:

  Volgens mij zou je geen slecht figuur slaan tussen die 123 cabaretiers Tagrijn…. whahaha , maar je hebt gelijk hoor , we hebben hier eigenlijk niéts te mopperen !

 4. Martine zegt:

  Een glasheldere beschrijving van wat komen gaat.
  Nou alleen de zomertijd nog.
  Allerbeste wensen voor jou en de jouwen,
  Martine

 5. J@ntje zegt:

  hahahahahahaha
  zit ik hier toch weer smakelijk te lachen!!
  dank je wel Tagrijn !
  Jij ook de beste wensen, keep smiling !!
  groetjes janneke

 6. Judith zegt:

  Ha, je bent er weer!
  We zullen inderdaad wel zien wat 2009 voor ons in petto heeft. Altijd fijn, zo’n maagdelijk jaar dat zich voor je uitstrekt.

 7. Renesmurf zegt:

  We zullen zien, we zullen zien.
  Alles gaat gewoon door.
  Geert en rita zullen wel van zich laten horen, en daar wordt niemand beter van.
  Maar goed, we zullen zien.

 8. eva zegt:

  Drie wijzen uit het Oosten.
  Zijn die er nog.
  Ik vrees dat er eerder drie wijzen NAAR het oosten moeten om de problemen daar op te lossen.
  Ach ja wat is wijheid.
  Toch wel prettig dat we ons elk jaar opnieuw
  illusies kunnen maken!
  Tog een Beluggig kieuw maar!
  (Pardon heb net de dongel van hoehetenzeookweer aangeseloten!
  gr eva

 9. Anoniem zegt:

  Wat een prachtig, lekker scherp stuk heb jij geschreven. COMPLIMENTEN!!!!!!!!
  Her reces heeft je goed gedaan.

 10. Henriette zegt:

  Hoi Tagrijn,
  Ook jou wens ik een goed, gelukkig en gezond 2009.

 11. f r e d zegt:

  ergens geniepig verstopt schijnt in de st pieter een masturbeer stoel te staan; als dat niet heilig is…..

 12. Niklas zegt:

  Welkom terug, en Gelukkig Neijaor, zoals we hier in streektaal zeggen.
  Ik denk dat je voorspellingen kunnen tippen aan die van menig paragnost, er zal zelfs meer van uitkomen!
  Ik heb ons nieuwjaarkaartje al van de logs verwijderd, en we gaan weer over tot de orde van de dag, na een paar onvergetelijke dagen met kinderen en kleinkinderen.

 13. De paus is een smerige hypocriet. Ik vind die man een stuk verdriet. Oh, maar hij komt wel in de hemel en ik niet? Dan interesseert de hemel mij dus geen biet.

 14. paco zegt:

  Een goed en gezond 2009, Tagrijn

 15. Brimstone zegt:

  Ach, waarom zou het opeens allemaal heel anders worden als december op de kalender ruilt met januari?
  Natuurlijk gaan we door met een positief gemoed! 🙂

 16. Vr.Vivaldi zegt:

  tuuuuurlijk gaan we door Tagrijn …
  en intensief ook , vandaar mijn wens ..
  day by day !!
  ;)))

 17. Pasula zegt:

  Juist ja! Ben het volledig met je eens! Voor 2009 wens ik dan ook dat er meer mannen in een jurk gaan lopen maar dan wel omdat ze het leuk vinden en niet omdat het zo hoort.

 18. .. we zullen doorgaan
  als niemand meer verwacht
  dat we weer doorgaan
  in een sprakeloze nacht
  we zullen doorgaan
  we zullen doorgaan
  tot we samen zijn .. euhh .. :-))
  vrolijk en liefdevol 2009, tagrijn!

 19. Min zegt:

  Geweldig gedaan en ik keek niet eens naar Joep, ik viel in slaap bij Lebbis en ik verwonder me erover dat ik op 4 januari al op een logje van 5 januari kan reageren.
  Maar vertel me maar niet hoe je het doet..
  Is gewoon geheim van de smid..
  Een heel goed blogjaar enne vooral doorgaan!

 20. boomkruiper zegt:

  Dankjewel voor al je ahh’s en ohh’s Tagrijn en ik hoop weer veel heerlijk Leids nieuws, verhalen en beeldverslagen van je te kunnen lezen dit jaar!

 21. Vedat zegt:

  Allereerst een heel gelukkig en gezond 2009 voor jou en iedereen, die jou dierbaar is, Tagrijn.
  Je hebt het leuk verwoord. Alles wat een “beetje” verward was heb je mooi bij elkaar gezet. Dat ik door dit logje ook wat verward ben, komt door het begin, Tagrijn. Het begin, dus niet eens wat je geschreven hebt. Het is nu, op het moment, dat ik dit schrijf, 4 januari 2009 en boven jouw logje staat al 5 januari 2009. Kijk ook maar eens naar de datum van alle reacties. Het zal een vrolijk jaar worden op dit weblog, Tagijn, daarvan ben ik overtuigd.

 22. Hanny zegt:

  Dank voor je goede wensen. Ook jij een heel goed 2009 toegewenst zonder al te veel voornemens.
  Ook hoop ik dat je in goede gezondheid nog veel van dit soort logjes zult plaatsen, waarin je op jouw eigen wijze achteruitkijkt en vooruitblikt. Weer prachtig gemaakt!

 23. Jaco zegt:

  Ook van mij alle goeds voor ’t nieuwe jaar. Ik ben benieuwd of je voorspellingen uitkomen, al schat ik in dat je er niet ver naast zal zitten.

 24. kanira zegt:

  Alles wat wenselijk is
  Enne ik ga gewoon door met alles waar ik toch al mee bezig was `t is niet veel bijzonders maar toch……

 25. Hermien zegt:

  Tagrijn, de allerbeste wensen en ik hoop weer veel mooie logjes van je te lezen in 2009!

 26. Tagrijn ook van deze kant de beste wensen voor 2009.
  Aan de voorbeschouwing te zien gaan we weer een “mooi”jaar tegemoet, maar zoals je al zegt, gewoon doorgaan.
  En dan komt dat geluk vanzelf wel.

 27. in de hoop dat alle zwartkijkers het wel mis zullen hebben? 😉
  een positief 2009 toegewenst 🙂

 28. beuzeblaadje zegt:

  Hoi Tagarijn mag ik jou voor 2009
  nog heel veel liefde, geluk en
  gezondheid wensen? Dat kan een mens wel
  gebruiken he?
  Ik hoop met name je Leids-detail-logjes weer heel vaak te kunnen bezoeken dit jaar.
  En als het ff kan…..ook Leiden nog een keer!!
  Groetjessss,
  beuzeblaadje

 29. Elmar zegt:

  Mooie?! voorspellende log Tagrijn!
  Er veranderd ongetwijfeld weinig komend jaar, al hoewel ik blijf hopen, mssn tegen beter weten in, dat de mens eens leert van zijn eigen fouten en wat vriendelijker wordt voor zijn medemens.
  Goed 2009!
  Groetjes,
  Elmar
  P.S.
  Palto, mocht je dit lezen, Corry en Wim zijn in de hemel vast nog heel gelukkig samen!

 30. 10eke zegt:

  Ik ga zeker door en wens jou veel geluk en gezelligheid in 2009!
  Hartelijke gr 10

 31. plato zegt:

  Bespeur ik daar enig cynisme in je nieuwjaarsboodsschap die pas morgen actueel is (hier is het nog steeds de 4e)?
  Uitbuiken en opnieuw beginnen. Deze slogan, gebaseerd op een oud-en nieuw titel van Wim Kan (van wie ik momenteel voor de zoveelste keer de dagboeken lees) doet me huiveren en terug verlangen naar het cabaret van weleer. Ach, mochten wij toch die 123 pseudotalenten inclusief draakje van ’t Hek inwisselen voor nog een ouderwetse Kan uitzending. En dan echt uithuilen en opnieuw beginnen en zingen over de kamelen op het behang.
  Zijn die Corry en die Wim nog bij elkaar? Ik mag het van harte hopen.
  Tagrijn…ik wens je een heel positief en creatief 2009 toe. Blij dat je weer terug bent.

 32. klaproos zegt:

  ha tagrijn je bent er weer,
  “gelukkig nieuwjaar”
  gisteren zei ik nog tegen vriendje neus, tagrijn is zo lang de hort op…
  ik had het eerder moeten zeggen zeker,dan was je er weer geweest,
  heerlijke dagen gehad lees ik,en tja… die crisis zorgde hier voor vuurwerkoverlast.. en het opruimen kost nog eens 500 miljoen vertelde saartje..
  tjonge jongen we klagen met gezonde benen zou ik denken ..
  fijn dat je er weer bent tagrijn
  groetjes
  klaproos

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s