Ze kunnen wel zo veel zeggen…

Af en toe zal Tagrijn onder deze kop wat beweringen en meningen bijelkaar sprokkelen – met behulp van vele doorgespitte jaargangen Quest – die door veel mensen worden verteld en geloofd maar niet kloppen. Vandaag over lijf en leden.

 Ze zeggen dat…  te veel zout eten je bloeddruk verhoogt. Maar: een zoutarm dieet verlaagt de bloeddruk slechts met drie procent.
Ze zeggen dat… je bloed rood is. Maar: je bloed is blauw/paars van kleur. Pas als het uit je lichaam komt en zuurstof opneemt, wordt het rood.
Ze zeggen dat… bij een blindedarmoperatie je blinde darm wordt verwijderd. Maar… alleen het wormvormig aanhangsel (appendix) wordt weggehaald.
Ze zeggen dat… je ’s winters meer eten nodig hebt.  Maar… ’s zomers heb je de zelfde hoeveelheid energie nodig om je lichaam koel te houden als ’s winters om je lichaam warm te houden.
Ze zeggen dat… dierlijk vet altijd ongezond is omdat het geen onverzadigde vetzuren bevat. Maar… ook sommige dierlijke vetten bevatten onverzadigde vetzuren zoals ganzenvet.
Ze zeggen dat… mineraaltabletten heel gezond zijn. Maar… dat sprookje is door de chemische fabriek de wereld ingestuurd. Wie normaal eet, krijgt alle nodige mineralen binnen. En sommige mineralen kunnen bij overdosis zelfs schadelijk zijn: b.v. calcium leidt tot verkalking van vaten en gewrichten.
Ze zeggen dat… margarine gezonder is dan roomboter. Maar… zowel een ons margarine als een ons roomboter bevat ongeveer 750 kilocal.
Ze zeggen dat… je niet iemand moet zoenen die verkouden is. Maar… het verkoudheidsvirus zit in de neus en niet in de mond en het diertje kan dan ook niet door een kus worden overgedragen.
Ze zeggen dat… je de kans op een hartinfarct vergroot door te veel koffie te drinken. Maar… verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er geen enkel verband tussen bestaat.
Ze zeggen dat… je vlak voor het naar bed gaan niets meer moet eten omdat je daar dik van wordt. Maar… vet in je lichaam ontstaat niet door het tijdstip waarop je eet. Je kunt wel wat last hebben van een te volle maag omdat het iets trager verbrandt.
Ze zeggen dat… je in de schaduw niet kunt verbranden. Maar… als de zon fel schijnt wordt het ultraviolette licht weerspiegeld door water of zand, dus je verbrandt dan wel degelijk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei. Bookmark de permalink .

16 reacties op Ze kunnen wel zo veel zeggen…

 1. reismeermin zegt:

  Mooi, ben altijd blij dat er mensen zijn die wat zeggen.
  Hoef ik zelf alleen maar te luisteren en te besluiten of ik er wel of niet wat aan heb.
  Maar goed, toch raar ik lust wel margarine en geen roomboter… Wat zegt dat dan??

 2. boomkruiper zegt:

  Hi hi hi zal vanavond vlak voor het slapen me nog eens een grote pot koffie zetten en daarbij een lekkere dik besmeerde plak koek met roomboter :D)

 3. Ghita zegt:

  En zo worden weer wat feitjes naar Fabeltjesland gezonden. Van de meesten wist ik het trouwens al, maar leuk om het hier allemaal in kleur te lezen.

 4. platoonline zegt:

  Goed stuk, het rekent af met veel bakerpraatjes.
  Alleen: van een arts heb ik vernomen dat Margarine slechter is dan roomboter vanwege de aanwezige transvetten die de cellen verstoppen. Roomboter met mate genomen, heeft dat probleem niet. Overigens zegt hij dat cocosvet (zeker in verhitte toestand) het beste is van alle vetten.

 5. gewoonanneke zegt:

  Ja als je alle verhalen moet geloven of onderzoeken. De een zegt dit en andere onderzoeken spreken het weer tegen. Gewoon je verstand gebruiken lijkt mij het beste.

 6. ze zeggen dat ..
  tagrijn verstandige tips geeft!

  maar ..
  ze hebben nog gelijk ook! 😀

  fijn weekend, tagrijn!

 7. Emmelinda zegt:

  Ssssst, weg met dit logje. Voordat je het weet begint het betuttelen weer. Want je weet maar nooit of er tijd is om kamervragen te stellen en weer het een en ander te verbieden ghehehe 😉

 8. rietepietz zegt:

  Ik ben niet zo “gelovig” dus ….ze kunnen zoveel zeggen;-) Ze zeggen dat je met dit soort weetjes een leuk logje kunt maken ,….en gelukkig is dát waar;-)

 9. kakeltje zegt:

  Heel fijn dat ik met een verkouden giechel met een gerust hart mijn man kan zoenen ;-0
  En ik heb op een leuke manier weer wat opgestoken.
  Fijn weekend, Tagrijn!
  Liefs Kakel
  PS ik heb blauw gelegen om je reactie op mijn blog 😉

 10. Ze zeggen ……. dat was nog eens een Nederlandstalige hit van Jan Boezeroen uit de 70’s 😉
  Ken je ‘m nog? Neen, klik hier.
  Saludos de Albert

 11. Toch weer wat geleerd van deze blog 🙂

 12. RenéSmurf zegt:

  Ze zeggen zoveel he, en toch is veel ook waar! Maar oke, alles is vaak net even anders dan je denkt. En toch is bloed rood, als het inmiddels rood geworden is! 😛

 13. Hanny zegt:

  Ze kunnen zoveel beweren. De ene keer dit en de volgende keer precies het tegenovergestelde. Zelf ‘gewoon’ goed nadenken en verstandig leven. Je niet al te veel van al die onderzoeken aantrekken.
  Overigen, een virus is geen diertje. Dit in tegenstelling tot een bacterie, die dat wel is.

 14. Dank. Ik ga meteen mijn dieet aanpassen.

 15. Ze zeggen ook dat je niet alles moet geloven. Maar geloof wel in jezelf.

  Love As Always
  Di Mario

 16. klaproos zegt:

  ze zeggen zoveel hé tagrijn,

  je gezonde verstand gebruiken is wel het meest verstandige 🙂
  zeg dat ik het gezegd heb:-)

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s