Bevrijdingsdag 2013 met streekmarkt in Leiden

Op Koninginnedag liep Tagrijn wat rond in hartje stad. Omdat ook in andere delen van het centrum activiteiten  waren ging hij op Bevrijdingsdag een kijkje nemen aan de zuidkant ervan. In de Doezastraat en de Herenstraat werd een streekmarkt gehouden met biologische produkten. Omdat de stad nog geen grote biologische markt heeft was dit misschien een proefballonnetje voor een markt die vaker per jaar herhaald zou kunnen worden. Kinderen vermaakten zich met het kleinvee en spelletjes en ouderen konden potten honing kopen, kazen uit het Groene Hart, wijn van Voorschotense druiven, ijs uit Zoeterwoude van Zoeterwoudse melkkoeien, want het was er allemaal. Behalve Leidse kaas, toch een uitgesproken streekprodukt.
De rij kramen strekten zich aan beide kanten van de straten uit van het Van der Werfpark tot aan de Vrijheidslaan. Een fors deel van de kramen werd ook in beslag genomen door de gebruikelijke braderie.

 

Dit bericht werd geplaatst in Stad en land en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Bevrijdingsdag 2013 met streekmarkt in Leiden

 1. RenéSmurf zegt:

  ja, gezellig zeg, en heerlijk weertje en sfeertje ook he!

 2. Een gezellige foto-impressie en dat er kaas uit het Groene Hart te koop is in Leiden, doet mijn hart weer goed 😉 Die koffiemolens….ik heb twee verschillende exemplaren en ze staan allebei op de foto!

 3. rietepietz zegt:

  Ik herken , net als Hanny vooral de koffiemolens, ook mijn moeder klemde die tussen de knieën ,. In die tijd droegen álle dames de rokken nog tot net boven de enkels !
  Een gezellige markt , met voor elk wat wils want de kinderen vinden die dieren natuurlijk prachtig!

 4. platoonline zegt:

  Gezellig. Leiden weet wat feestvieren is. Erg leuk.

 5. Thérèse zegt:

  Ziet er heel goed aangepakt uit en ook gezellig. Wat is Leiden dan groot, vergeleken met Enkhuizen, waar ik op 5 mei liep. Mooie foto’s heb je weer gemaakt.

 6. gewoonanneke zegt:

  O wat leuk, bij ons wordt alleen om de 5 jaar een groot bevrijdingsfeest gegeven, verder werd er helemaal niets georganiseerd.

 7. da’s smullen op zo’n streekmarkt, tagrijn!

  van de lekkere dingen die ze daar verkopen, maar zeker ook, zoals jij hier toont, van de heerlijke beelden die er te zien zijn! 😀

  gezelligheid troef! 😀

 8. Geweldig weer he, liepen we allebei weer op hetzelfde stuk en toch weer heel verschillende verslagen. Leuk je weer even (te kort) gezien te hebben.

 9. Di Mario zegt:

  Die koffiemolens… dat is nog eens ouderwets. Mijn oma had zelfs een elektronische molen. En die koffie was heerlijk. Veel beter dan wat je nu krijgt als je ergens op visite bent.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Hanny zegt:

  Heel gezellig zo op de markt.
  Bij het zien van de koffiemolens moet ik aan mijn oma denken. Zij liep in Walcherse klederdracht. Als ze koffiebonen ging malen, ging ze in haar stoel met gespreide benen zitten (en dat kon fatsoenlijk door haar lange rokken) en klemde daar de koffiemolen tussen. Een beeld dat ik nooit vergeet.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s