Zonnig slot Lakenfeesten 2013

Het leek wel of de weergoden zondag  hadden besloten de voor deze zomer beschikbare zonnestralen allemaal boven Leiden los te laten om de slotdag van de Leidse Lakenfeesten luister bij te zetten.
Daar lag het dus niet aan, maar misschien was het de crisis of wellicht was twaalf uur nog wat vroeg, in ieder geval lag Leiden Culinair er op de Garenmarkt nog wat stilletjes bij en hadden de kramen van de Curiosamarkt niet veel klanten.

De Nostalgische Kermis op het Pieterskerkhof  was gezellig druk. Geen geschetter of gebonk, geen lichtflitsen, maar vrolijke oude muziek, een ouderwetse nougatkraam, oliebollen, meerdere zweef- en draaimolens voerden je moeiteloos terug naar de jaren vijftig en zestig. Zelfs de prijzen waren ouderwets. Kinderen konden al de draaimolen in voor anderhalve euro.  Kom daar op drie oktober maar eens om.

Ook dit jaar vond weer het straatmuzikantenconcours rond de Hooglandse Kerk en de Nieuwe Rijn plaats.  Dit jaar met 36 groepjes of individuele deelnemers. Het publiek kon met stemkaartjes in boxen op de plekken waar werd gespeeld zijn voorkeur kenbaar maken en de zes finalisten speelden daarna nog een keer op het grote podium op het plein van de Hooglandse Kerk. Het niveau was dit jaar bijzonder hoog, maar de verwachte en terechte winnaar werd uiteindelijk de groep The Cannonball Johnsons. Met hun vrolijke bluegrass en countryklanken kregen ze de handjes wel op elkaar. Zij kregen een aardig geldbedrag en mogen een jaar lang de Gouden Pet dragen.

Ondertussen was de stad propvol en ging Tagrijn om een uur of zeven weer huiswaarts, na eerst nog even te hebben nagenoten op een rustig terras buiten het feestgedruis. Rozig door de warmte en blij met zo’n geweldige dag, dankzij de organisatie en de weergoden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Stad en land. Bookmark de permalink .

14 reacties op Zonnig slot Lakenfeesten 2013

 1. gewoonanneke zegt:

  Het weer is zeker vaak bepalend bij zulke evenementen. Dus was dat betreft zat het goed en het ziet er echt gezellig uit zo.

 2. ollieherman zegt:

  Ik had die middag dienst in de galerie van Beelden in Leiden en zag dus diverse muzikanten voorbij trekken. Overigens wel met wisselende kwaliteit (maar dat is mijn smaak). Het was ontzettend druk in de stad en dat doet Leiden weer heel goed. Overigens vraag ik me af of er veel mensen van buiten Leiden en omgeving komen. Maar de Lakenfeesten, dat is een prima traditie.

 3. Sommige mensen verdienen gewoon mooi weer en kennelijk wonen ze allemaal in Leiden 🙂 Jammer dat ik er niet geweest ben: lekker muziekje, een draaimolen meepikken en dan na afloop handenvol nougat kopen, lekker, lekker!

 4. rietepietz zegt:

  Nou als de zon érgens goed tot z’n recht komt is het wel op zón dag in Leiden!
  Een sfeervol verslag !

 5. platoonline zegt:

  De blue grass heeft gewonnen. Dat vind ik leuk.
  Mooie blog met feestelijke foto’s. Geweldig verslag.

 6. Blauwe luchten en een mooi verslag van de Lakenfeesten die wij zelf niet snel mee zullen maken, omdat we om deze tijd altijd in Spanje vertoeven. Gezellige foto’s Tagrijn.
  OT: Wij zijn weer thuis in Los Boliches na onze 7-daagse rondreis door Andalucia. Het eerste verslag staat op onze site.
  Salu2 Albert en Mara

 7. Het was echt supergezellig in de stad en vooral heel druk. Ik ben ’s avonds nog naar Culinair gegaan en toen kon je over de hoofden lopen 🙂 OT Volgende keer gelijk in de remmen en een biertje nemen he.

 8. Thérèse zegt:

  Wat gezellig allemaal en vooral wat een bof dat weer. Leuk hoor die muziek en die ouderwetse kermis ook. En wat heb je weer prachtfoto’s gemaakt.

 9. Hildegarde zegt:

  Gezellig en prettig, evenals de klapzoen 🙂 Je vraag : de rode brievenbussen , dat is mijn nieuwste focus, ook in nietszeggende straten, waar vaak op dat moment niets gebeurt, ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik er verder met ga. Ik schreef er warempel een notaatje over (bij de tag : rode brievenbus of even naar beneden scrollen, ingeval je het wil weten).

 10. klaprooske zegt:

  er was voor iedereen feest tagrijn, mooie dag zo te zien,
  heerlijk al die lachende mensen hé,

  OT
  nee er was niks geshopt op de foto:-)
  de natuur deed haar werk goed:-)

 11. Di Mario zegt:

  Anderhalve euro…. pffff, in Israel waren dat soort dingen 2 shekel. Dat is ongeveer 40 cent. Daarom mochten ze van mij vaak als ze wilden. Maar zo’n zonneschijn is wel heerlijk om te hebben bij zulke feesten

  Love As Always
  Di Mario

 12. Hanny zegt:

  Leiden bruist van de energie. Als dan ook nog de weergoden meespreken kan zo’n festival niet misgaan.

 13. zo’n mooi feest verdient niks anders dan een stralende zon en lachende snoetjes, tagrijn! 😀

  de nostalgische kermis springt eruit! 😉

 14. RenéSmurf zegt:

  He, wat fijn he, dat de zon haar werk deed!
  Dat maakt de zomer, en zo`n fantastisch evenement, nog geweldiger!

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s