Park De Bult: wandelpark of racebaan?

Nog geen tweehonderd meter van het huis van Tagrijn ligt wandelpark De Bult, een prachtige naam voor een voormalige stortplaats van de gemeente die nu bedekt is met graszoden en waarop paden zijn aangelegd en bomen geplant. Die paden waren gewoon verhard met stukjes boomschors en zeer geschikt om te wandelen en te spelen. Maar nu heeft de gemeente het park onder handen genomen. Een fikse opknapbeurt. De paden zijn nu van fantasieloos beton en daardoor zeer geschikt voor skaterende jongeren en de wielrenners van Swift die hier dus inderdaad een tracé hebben uitgezet. Daarom vind je overal grote knalgele waarschuwingsborden: pas op voor wielrenners. Menige zondagse wandelaar is met de schrik vrij gekomen. Maar al met al is het toch best een aardig stukje groen in de stad. Op de foto hierboven zie je een mooi plaatje van een waterpartij met struiken en bomen.

Dat waren zo te zien toch best leuke plekjes. Al moet je natuurlijk wel weten waar je staat als je een foto met gevaar voor eigen leven maakt en gelukkig kun je er ook nog altijd ongewenste elementen met fotobewerking vanaf afsnijden en daar is in dit geval ook enkele malen gebruik van gemaakt. Zo is op de eerste foto van dit stukje aan de linkerkant een rijtje flats afgesneden. Hieronder nog wat onbewerkte foto’s waarop je kunt zien dat je niet écht buiten bent en de huizen van de wijk Roomburg erg dichtbij. De laatste foto kun je maken zodra je het park hebt verlaten.

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Stad en land. Bookmark de permalink .

17 reacties op Park De Bult: wandelpark of racebaan?

 1. Ghita zegt:

  Ik kwam regelmatig in dat parkje, er zaten altijd veel vogels (ook roofvogels), maar sinds ze dit jaar met grof geschud dit park onderhanden hebben genomen ben ik er niet meer geweest. Het is wel een mooi plekje aan de rand van de stad, maar omver gefietst worden, daar zit ik niet op te wachten, dan maar even door lopen naar Cronesteijn.
  groetjes Ghita

 2. RenéSmurf zegt:

  Ik zou er dus geen flats afsnijden, want men moet toch wonen.
  En op zich hou ik wel van een beetje stevige paden, maar absoluut niet van fietsers op mijn pad.

 3. Groen moet je altijd met anderen delen. Als het wandelaars zijn, knik je elkaar nog goedmoedig gedag, als je door fietsers van je sokken wordt gereden is de goedmoedigheid ver te zoeken. Jammer van het verharde pad. Als fietser zou ik ook heel erg in de verleiding komen!

 4. Groen in de binnenstad, alleen jammer dat die betonbaan is aangelegd.

 5. Dwarsbongel zegt:

  Mooie foto’s, en als ik op Maps de omgeving zie, dan is zo’n heerlijke verademingsplek temidden van al die mensenpakhuizen en industrie geen overbodige luxe!
  Naar mijn begrippen wel klein (klopt dat: ca. een halve bij een kwart kilometer?), en dan zo’n glad fietspad er doorheen: dom bezig! Nog geen brommers? Die zijn vaak nog brutaler dan “wielrenners”. Trouwens, op onverharde paden kom je dan weer crossfietsers tegen…

 6. Thérèse zegt:

  Toch wel zonde van dat beton. We hebben daar al zo verschrikkelijk veel van…

 7. gewoonanneke zegt:

  Maar wel heerlijk als je zo dichtbij zo’n park ik kan wandelen, zitten mooie plaatjes bij en afsnijden mag toch, doe dat ook regelmatig met mijn foto’s.

 8. platoonline zegt:

  Een echt stadspark dus. Zaanstad heeft er ook een, het Twiske. Op de hoofdpaden kun je inderdaad ook fietsen en dus zwermen er inderdaad wielrenners tussen de wandelaars door. Maar die wandelaars hebben genoeg onverharde tussenpaden en paadjes waar ze in weg kunnen duiken. Heb je dat in dat Leidse park ook niet of zijn alle wegen toegankelijke voor die fietsers. Dat is dan wel erg onrustig. Een onbegrijpelijke stap van de gemeente. Maar enfin, er is een park; voor hetzelfde geld hadden ze de hele boel geasfalteerd en van flats voorzien.

 9. toch fijn, zo’n stukje groen tenmidden de huizen en flats, waar ook jongeren zich kunnen uitleven! 😀

 10. Er is in elk geval wat groen en dat is al belangrijk. Wat ziet het er allemaal nog heerlijk groen uit he! Zie met angst en beven de komende maanden tegemoet, brrrr….

 11. off topic. Tagrijn, heel raar als ik bij de reacties op je naam klik dan krijg ik page not found. Terwijl als ik bij anderen op jou naam klik kom ik wel op je site.

 12. Het is inderdaad een mooi park maar zonde dat die racebaan er ligt 😦

 13. Hans zegt:

  Jammer dat men de wandelpaden heeft verhard, zeer ongunstig voor de wandelaar.
  Gebouwen zijn natuurlijk wel nadrukkelijk aanwezig als het park in de stad ligt.
  Maar er zitten leuke doorkijkjes bij. Hans

  ot, Het nummer Goin’ Home van Daier Streits is geheel instrumentaal, wel een heel mooi nummer.
  Zal het in de volgende show voor je draaien.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 14. Di Mario zegt:

  Wat jammer van die racebaan. Een klein stukje groen, hoe klein ook is altijd prettig.

  Love As Always
  Di Mario

 15. rietepietz zegt:

  Dat pad ziet er inderdaad uitnodigend uit , niet over nagedacht door de gemeente en dat is jammer!
  Maar verder natuurlijk een leuk stukje groen waar dat nieuwbouw wijkje veel plezier van zal hebben .
  Wel herkenbaar, ook in Rijswijk zijn parken waar je je buiten waant maar op diverse plekken wel kunt zien dat dat niét zo is.

 16. klaproos zegt:

  oh jeetje tagrijn,
  daar had de gemeente vast niet aan gedacht….

  wat een snelheidsduivels zijn het hé,
  foei,

  het ziet er prachtig uit daar in het park.
  heerlijk groen,

 17. Marja zegt:

  Knap gecensureerd. ;o)

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s