Met Daniëlle naar de Sint

Het is en blijft een groot mysterie. Telkens weer ziet de goedheiligman  kans in veel plaatsen tegelijk met de boot aan te meren. Het is een jaarlijks terugkerend kunstje dat Tagrijn eigenlijk best zou willen leren.

Daardoor kon het gebeuren dat de Sint dit jaar vrijwel op het zelfde moment in Groningen aanmeerde als in Alphen aan den Rijn. Kleindochter Daniëlle, die volgende maand al weer vier jaar wordt, wilde dat natuurlijk zien en ging met papa en mama naar het overvolle Rijnplein waar het allemaal zou gebeuren.

Ook Tagrijn kon zo zien hoe ze de pieten eerst wat schuchter benaderde maar al vrij snel haar verlegenheid overwon toen de zak met pepernoten open ging en gezeten op de schouders van haar vader de liedjes die de pietenband speelde meezong.

De pieten kon je niet mislopen in de stad.  Sinterklaas had er zo’n honderdvijftig het centrum ingestuurd. En allemaal pure zwarte pieten met zakken vol zoete heerlijkheden. Dat zou die criticasters die dit kinderfeestje willen versjteren wel leren!
En verder, ach, bekijk de foto’s maar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Allerlei, Stad en land en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Met Daniëlle naar de Sint

 1. Wat een prachtig kindje, zo lief! Ik vind het nog steeds jammer dat mijn dochter niet meer in Sinterklaas gelooft. Het zou triest zijn als ze er nog steeds in geloofde natuurlijk, maar ik bedoel: wat was het leuk, die spanning, dat schoentje zetten, liedjes zingen. Heerlijk!

 2. boomkruiper zegt:

  Wat kleurt Sint mooi bij de letters van de Mediamarkt. Daar mag hij wel een cadeautje kopen lijkt me zo 🙂 En die kleine Danielle vind het allemaal reuze spannend zo te zien. Lijkt me echt leuk om Sint in Leiden te zien.

 3. gewoonanneke zegt:

  Heerlijk die kinderen zien genieten en de ouders en grootouders ook. Ik ga ieder jaar nog voor de krant, geen straf voor me. Alleen viel me dit jaar wel op dat de kinderen niet meer hun handjes ophielden voor een handje pepernoten maar met zakjes kwamen… vond dat wel erg hebberig er uit zien.

 4. gewoonhanny zegt:

  Door de ogen van je kleinkind naar het Sinterklaasgebeuren bekeken, ga je intens genieten van het feest, maar vooral van je kleinkind.

 5. Als opa heb ik genoten van je reportage met je kleindochter in de hoofdrol. Daar leven we toch voor. Kleinzoon Viggo nu 9 jaar gelooft er helaas niet meer in. Daarom met de Sinterklaas tijd niet meer in Nederland. Misschien later weer als kleindochter Roos (nu 10 maanden) in dit sprookje gaat geloven. Jij hebt in ieder geval een kleurige reportage gemaakt.
  Adios Tagrijn. Saludos Albert

 6. RenéSmurf zegt:

  Natuurlijk is dat niet op hetzelfde moment, wat niet kan kan immers niet.
  Hij is daar waar jij ook bent. En kan dan niet op een andere plek zijn. Sprookjes een beetje levend houden he 🙂

 7. Thérèse zegt:

  Ja, hoe Sinterklaas dat toch doet, op zoveel plaatsen tegelijk zijn … en het lijkt ook wel of hij niet ouder wordt dan hij al is. Dát zou ik ook wel willen. Een schatje van een kleindochter heb je, Tagrijn en een prachtige fotoreportage heb je weer gemaakt.

 8. platoonline zegt:

  Prachtfeest. Geweldige zwarte Pieten zonder oorringen maar met snoep, pepernoten en een glimlach. Wie hier het woord discriminatie onder plakt weet niets van kinderfeesten.
  Geweldig logje. Moge het elk jaar herhaald worden.

  OT. Bij Apenstaartje begreep je iets niet. Ik heb het even uitgelegd.

 9. rietepietz zegt:

  Geweldig kinderfeest is het toch, met práchtige zwarte Pieten , zoals het hoort!
  Wat heerlijk om dat met een kleinkind nogmaals mee te mogen maken en tja….. Sinterklaas is nou eenmaal niet zómaar iemand en heeft zo zijn geheimen , die moeten we helemaal niet willen ontrafelen!

 10. Wat is ze gegroeid. leuk he om met je kleinkind naar de intocht te gaan. Zaterdag gaan we in Leiden er weer een groot feest van maken hoop ik. Ik hoorde trouwens een mooie uitleg over Groningen en bv Leiderdorp. Er zit een vertraging in de tv beelden vandaar dat hij zo nu en dan tegelijk op tv als in de straat is 🙂

 11. Wieneke zegt:

  Volgend jaar oktober gaan we weer met zijn allen lekker zeuren over zwarte of kleurpieten (hoort in rijtje Elfstedentochtkoorts na twee dagen vorst, allerlei omstuimige weersomstandigheden, stilstaande treinen, koningslied e.d. thuis). Gelukkig is een land dat zich bezig kan houden met dit soort dingen. De Filipijnen bijvoorbeeld hebben wel iets anders om zich druk over te maken. Ik vind het in ieder geval erg leuke beelden van een zeer vrolijk echt Nederlands festijn én een schatje van een kleindochter.

 12. ollieherman zegt:

  Mooie foto’s, Tagrijn. Ik blijf het wonderbaarlijk vinden dat er zoveel Sinterklazen tegelijk aankomen en dat kinderen dat gewoon normaal vinden. De kindergeest is waarschijnlijk heel flexibel. Nou nog de Sint in Leiden, komende zaterdag. Kun je samen met je kleindochtertje weer gaan, maar nu naar de speciale Opa en Oma Sinterklaas 🙂

 13. wat een superlief en -knap kleindochtertje heb jij, tagrijn!

  ze is duidelijk onder de indruk van sinterklaas en alles eromheen!

  fantastische fotoserie!! 😀

 14. Dwarsbongel zegt:

  Ik blijf zwalken, met zwagers die forse discriminatie hebben meegemaakt, maar ben zelf zwarte piet geweest, en zie hier zwarte pieten als vriendelijke ambassadeurs voor een donker kleurtje…
  Wat een prachtige kleindochter heb jij!

 15. Hans zegt:

  Wat een lieve foto’s, het is ook best wel spannend als de Sinterklaas aankomt.
  No de cadeautjes komen zeker goed terecht. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 16. Nanos zegt:

  Daniëlle zou niet minder glunderen als de schmink behalve zwart ook rood, groen ,blauw of geel was, of paars of oranje.
  De tijd gaat snel hè Tagrijn, al weer bijna vier jaar ….

 17. klaproos zegt:

  wat een schitterend feest was het weer tagrijn, dat wil toch niemand over laten gaan…
  wat een leuk kindje is het Tagrijn,
  4 jaar alweer joh, het lijkt als de dag van gisteren 🙂

 18. Di Mario zegt:

  Ik zeg, het zijn er nog 150 te weinig. 😉 Nee hoor. laat ze maar er elk jaar een mooi groot kinderfeest van maken. Leuke reportage Tagrijn. Genieten toch als je zo’n kindje ziet glunderen.

  Love As Always
  Di Mario

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s