Fasten your seat belts…

Fasten your seat belts: ook na de landing in 2016… Want de krant ziet er in die eerste dagen van het nieuwe jaar nogal bedrukt uit. Ik bedoel maar: de vrolijkheid straalt nu niet bepaald van deze landing af. En het journaal brengt je ook niet echt in een hoerastemming. Hou je dus maar vast.
Mijn buurvrouw, Kristel Bal, die tegen betaling bereid is je precies te vertellen waar je dit jaar aan toe bent, hield me op oudejaarsavond vlak voor haar huis staande. ‘Buurman’, riep ze. ‘Ik zie hiervandaan je aura. En dat ziet er best aardig uit.’ Hele trouwe lezers hebben wel eens eerder op deze plek haar voorspellingen gelezen en zijn net als ik in de loop van dat jaar tot de conclusie gekomen dat daar meestal niet veel van overeind bleef. ‘Gewijzigd plan van de goden’, noemt ze dat dan.
‘Ik zie halverwege 2016 nogal wat belangstelling voor jou. Veel mensen op de been’. Ik veinsde dat ik daarvan op keek. Maar ieder jaar ben ik zo’n beetje op de helft van het jaar jarig en dan lopen er inderdaad meer mensen dan normaal richting mijn huis. ‘Én ze hebben iets bij zich: papieren’, wist ze de voorspellingsgoden ook nog te ontlokken. Ze keek me doordringend aan. Toen ik haar op mijn beurt vanuit mijn eigen goddelijk aura voorspelde dat ze dan waarschijnlijk boekenbonnen of VVV-bonnen zag, keek ze me verbaasd aan. “Maar géén V&D-bonnen’, voegde ik er aan toe om haar verbazing nog groter te maken. Ik hoorde achter het venster haar kristallen bol kreunen.
Toch zei ze ook iets waar ik de laatste dagen over nadenk: ‘In de loop van dit jaar breekt in heel Europa een revolutie uit, een volksopstand. Er zijn wandaden van vluchtelingen en dat neemt hand over hand toe. En het gepeupel pikt dat niet langer meer’. Ze zei dit luttele uren nadat die toestanden in Keulen bekend werden. Ten dele makkelijk scoren dus. Ik hoop zo van ganser harte dat ze het mis heeft, want dat hoogblonde kereltje en die Marietje Le Pen uit Frankrijk die ons allemaal bang willen maken, mogen gewoon geen gelijk krijgen, en het is toch echt aan ons om te voorkomen dat dat gebeurt. Het is een gegeven dat mannen uit die landen per definitie over een grotere potentie beschikken dan westerse mannen. Mensen zijn niet alleen mensen omdat ze er als mens uitzien; het kunnen ook beesten worden. Zeker als ze nu eens vrouwen zien rondlopen die niét gekleed gaan in die van top tot teen weinig opwindende gewaden die ze gewend zijn. Daarbij opereren deze mannen op een totaal andere golflengte: zij hebben hun eigen aangeleerde normen en waarden en je kunt niet verwachten dat ze op korte termijn kunnen overstappen op die van ons. Maar wat dan?
East is east and west is west and never the twain shall meet… Maar het is voor Europa de uitdaging voor 2016 het tegendeel te bewijzen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Diversen, Over de grens, Stad en land en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Fasten your seat belts…

 1. In de loop van het jaar zal blijken dat nog meer medelanders niet zo blij zullen zijn met al die asielzoekers. Je zult maar jaren wachten op een woning en van je gemeente te horen krijgen dat je nog een paar jaar EXTRA moet wachten alvorens je in aanmerking komt.

 2. Thérèse zegt:

  Ik weet niet wat ik er van moet denken Tagrijn. Ik begrijp niet wat die terroristen van IS bezielt. In naam van het geloof volkomen onschuldige mensen doodschieten… ik zou ze graag willen vragen: “Hoe zou jij het vinden als je moeder of je zus zomaar doodgeschoten zou worden?” Volgens mij zijn ze gek geworden, gehersenspoeld misschien en hoe moet het dan? Ik heb er bitter weinig fiducie in dat er iets zal veranderen. Natuurlijk zijn er gewone goedwillende moslims, want daar geloof ik wel in natuurlijk. Ook dat wij de vluchtelingen moeten opvangen, maar wat er allemaal fundamenteel mis is, weet ik niet.

 3. Eerlijk gezegd hou ik best mijn hart vast.
  Het zijn enge tijden.
  Ik krijg altijd een beetje het gevoel van de dertiger jaren vorige eeuw.
  Laten we hopen dat ik het mis heb. Maar ook dat de heren politici eens steviger worden zodat degenen met de “oneliners’ in hun hemd komen te staan.

 4. staartje zegt:

  Mooi stukje tagrijn . We redden het samen wel .de meeste mensen zijn goed

 5. Ik ben bang dat we nog een hoop van dit soort problemen gaan krijgen waarvan vervolgens weer dankbaar misbruik gemaakt gaat worden. 😦

 6. het is geen gemakkelijk onderwerp, tagrijn!
  laat ons hopen dat de samenvoeging een mooie homogene samenleving oplevert, maar of dat in amper 1 jaar te verwezelijken valt ..

 7. RenéSmurf zegt:

  Ja, groter kan de uitdaging niet zijn. En dan is daar het klimaat nog dat al het menselijk geweld in de war zat schoppen.

 8. Kakel zegt:

  Gisteren hoorde ik op tv dat de man met het gekke haar op 41 zetels komt te staan, als ze nu verkiezingen zouden houden. Maar dat doen ze niet 🙂
  Mijn oma zei het dertig jaar geleden al. Mannen die zich aan vrouwen vergrijpen: pik afhakken en omzomen. Ongeacht de nationaliteit. Maar in buitenlanders “opvoeden” zie ik geen kwaad. Als ze hier permanent blijven, zullen ze zich toch moeten aanpassen.
  Komt niet over als een licht, jouw buurvrouw. Goddank!

 9. Moeilijke materie, ik wil ik EBL(enge blonde leider) gewoon geen gelijk geven. Natuurlijk willen wij ons zelf blijven, maar we zullen wel met ze allen hier moeten blijven leven. Liefst heel veilig natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Plato zegt:

  Die kristallen bol kunnen we rustig laten staan. Met een waxinelichtje eracht staat het nog leuk ook.
  Maar verder… tja… het is de kunst om humaan te zijn tegen hen die het verdienen en op te treden tegen hen die dat weer nodig hebben. Ik zou zeggen: mensen die doelbewust misbruik maken van onze gastvrijheid mogen van mij weg. En echte vluchtelingen moeten ruimhartig worden opgenomen. Die laatste groep is het grootst. Pas als je echt extreem benauwd bent, geloof je dat het merendeel van die mensen kwaadwillig is. Dan wordt het tijd voor therapie.
  Dit vindt Geert natuurlijk niet leuk, maar gelukkig hebben we hier nog vrije meningsuiting.

 11. rietepietz zegt:

  Ik denk dat ik m’n eigen glazen bol maar eens ga raadplegen, ik wordt er een beetje moedeloos van. Ik hou van dieren maar van beesten moet ik toch niet veel hebben.

 12. logbankje zegt:

  Het was een wrede start van dit jaar, en voorspellingen en goede voornemens mislukken ook altijd.
  Er valt nog heel veel bij te sturen, dan maar met de harde hand, daar heeft men ontzag voor. Hans

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s