Bijenmarkt bij Volkenkunde


Twee weken geleden waren de bijen weer geland in Leiden. De bijenmarkt was jaren her nog een publiekstrekker van jewelste. Op het terrein van de Sterrenwacht aanleunend tegen de Hortus Botanicus was het altijd gezellig druk.Imkers toonden vol trots hun bijenvolken en natuurlijk was alles wat maar enigszins met bijen te maken had, te koop.
Om niet geheel duidelijke redenen werd de markt in 2008 verplaatst naar een paar bijvelden van de sportvereniging Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. In één klap was de gezellige sfeer eruit.

De laatste jaren heeft de markt een plek gevonden op het terrein voor het museum Volkenkunde. En ja, er was een klompenmaker en een mandenmaker. En er was traditionele oudhollandse muziek met oude instrumenten en uitgevoerd in onduidelijke klederdracht. Maar nee, het was het toch niet daar… De imkers hadden dat waarschijnlijk ook wel door, want het aantal met bijenvolken was minimaal.

Dus Tagrijn keek er even rond, maakte wat foto’s, kocht toch maar een potje honing en stak toen snel de Steenstraat over om een plekje te zoeken op het terras van Van der Werff.

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Stad en land en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Bijenmarkt bij Volkenkunde

 1. klaproos zegt:

  jammer dat zo’n markt zo kapot gemaakt wordt dan tagrijn,
  lekker he op een terras in de schaduw mensen kijken 🙂

 2. Villasappho zegt:

  Hmm honing altijd lekker. Hoop dat de markt weer wat gaat aantrekken heb me laten vertellen dat er nogal wat van honing gemaakt wordt.

 3. gewoonanneke zegt:

  Eigenlijk best zonde dat zo’n mooi evenement dan verplaatst moet worden opeens en dan zo terugloopt. Hoop dat de honing toch nog smaakte 😉

 4. willy zegt:

  zo’n een bijenmarkt als in Leiden, hebben we hier niet..
  wat niet belet dat de imkers bij bepaalde gelegenheden hun waren trachten aan de man brengen..

  en vaak horen daar ook “oude ambachten” bij

  groeten

 5. RenéSmurf zegt:

  ja, misschien denken andere mensen er weer anders over. De gewone markt alhier is ook niet meer wat het geweest is, en dat zal waarschijnlijk ook wel niet meer gebeuren.

 6. Thérèse zegt:

  Kan het niet minder druk met imkers zijn geweest omdat het momenteel helemaal niet goed gaat met de bijen? Het schijnt erg zorglijk te zijn. Bijen zijn enorm belangrijk voor het milieu en enorm veel wat er mee samenhangt.

 7. Jammer toch. zo is het dus niet wat er is, maar ook waar het is kan belangrijk zijn.

  Love As Always
  di Mario

 8. rietepietz zegt:

  Toch niet helemaal een onlogische plaat bij het museum van volkenkunde , daar móeten ze toch ook wel thuis zijn in de bijenvolken zou je zeggen. Maar het kon je dus toch niet echt bekoren al is dat aan de foto’s niet af te zien.

 9. Suskeblogt zegt:

  Leuk zo’n bijenmarkt. Ik had er geen idee van dat zoiets bestaat.

 10. Marja zegt:

  Toch leuke plaatjes geschoten. We hebben 11 jaar in Voorschoten gewoond en ik ben nog nooit naar de bijenmarkt geweest. Ik schaam me diep.

 11. logbankje zegt:

  De bijenmarkt kan de mensen wel doen beseffen wat het nut en belang van de bijen is.
  honing is een heerlijke traktatie, koop het zelf te weinig. Hans

 12. Rob Alberts zegt:

  Ja, ik moet mijn speciale honingsoorten weer eens gaan aanvullen.

  Smakelijke groet,

 13. Corja zegt:

  Zo jammer, dat iets wat goed is altijd weer nog ‘beter’ schijnt te moeten, waardoor het gelijk niets meer is. Lekkere koffie?

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s