Een wandeling in de Horsten


Afgelopen zondag was het niet meer zo snikheet, dus besloten we weer eens even de benen te strekken zonder puffen en zuchten. Binnen een kwartier rijden we naar Wassenaar en daar kun je geweldig wandelen in de Horsten,de achtertuin van de koninklijke familie. We hebben een jaarkaart dus kunnen op ieder gewenst moment kijken hoe de natuur er in dit uitgestrekte gebied bij staat. Het is er tijdens ieder jaargetijde prachtig, al was het nu hier en daar toch wel even schrikken van de soms al herfstachtige tafereeltjes: dode planten, verdord groen, bruine bladeren, paddenstoelen en gezwam.
Hieronder een korte fotoimpressie met het verhaal dat zichzelf vertelt.

 

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Stad en land, Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Een wandeling in de Horsten

 1. Ghita Pluijmaekers zegt:

  De Horsten is een mooi park voor een korte wandeling, er is elk seizoen wel wat te zien. Ik kom er het liefst in de herfst, met de mistige weilanden, de zonneharpen in de bossen, de paddenstoelen en de herfstkleuren…..dus ik zal er binnenkort ook weer een bezoekje brengen, want de herfst is er al bijna…

 2. boomkruiper zegt:

  Ach jaaaaah ook daar mooie herinneringen 🙂 Prachtig dat wortelstelsel van die boom. Ik waande me even in een mangrove-bos haha

 3. ollieherman zegt:

  Voorwaar, een prachtig wandelgebied. Maar de droogte slaat nu toch wel onverbiddelijk toe.Maar mijn weerprogramma zegt dat er na volgende week woensdag een omslag komt met lagere temperaturen en meer neerslag. Hopelijk komt dat nog op tijd.

 4. Zakina zegt:

  Mooi die boom met die blote wortels, om te zien. En die laatste boom lijkt wel een vrouw. Het is heftig zo droog als het de laatste tijd is. Hopelijk valt er (’s avonds, want vakantie 😉 ) weer wat regen. Al hoeft deze hitte voor mij ook niet

 5. Thérèse zegt:

  Wat een prachtig gebied daar, ook met deze droogte. Ik zou daar ook zeker een kaart nemen als ik er dichtbij woonde. Ik vraag mij af wat dat voor bomen die die a.h.w. hoog op hun poten zijn. De zesde foto. Maar misschien weet jij het ook niet. in ieder geval maakte je een prachtige wandeling.

 6. Het is echt prachtig in de Horsten. De droogte gaat nu echt een probleem worden en de oplossing (regen) is nog niet in zicht.

 7. Renesmurf zegt:

  Ja, de natuur is sterk, en de sterkste zal overleven. De bladeren worden al bijna afgestoten zoals het er nu naar uit ziet.

 8. Wat een mooi wandelgebied is dat zeg. Als het straks eens goed regent zal het snel weer groen zijn.

  Love As Always
  Di mario

 9. logbankje zegt:

  Het was zondag lekker afgekoeld door de regen van zaterdag.
  Lijkt me prachtig wandelen in de Horsten, zeker na het zien van de foto’s. Hans

 10. Dwarsbongel zegt:

  Het zal nog wel even duren voordat de natuur hersteld is van deze periode. Maar de foto’s geven wel aan dat het een mooi gebied is!

 11. Suskeblogt zegt:

  Leuk om nu al paddenstoelen te zien.
  De onderste foto met die boom vind ik mooi.

 12. rietepietz zegt:

  Ja een vroege herfst dit jaar, ik ken het landgoed ook. Ook bij ons vandaan goed aan te rijden. Maar helaas zijn niet alle paden er berekend op rolstoelers en is het tegenwoordig een te vermoeiende wandeling. Jammer want dat het er mooi is staat buiten kijf !.

 13. Iens zegt:

  Het is heftig en voorlopig nog geen regen van betekenis op komst.

 14. Marja zegt:

  Zo triest. Ik hoop dat de natuur dit allemaal te boven komt.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s