Over Tagrijn

Tagrijn heeft een verleden. Hij verdiende zijn brood ondermeer door zich bezig te houden met de Public Relations van de grootste bank van ons land. Hij was daar ook (eind)redacteur van het bedrijfsblad. Hiervoor schreef hij enige jaren onder de naam Tagrijn een maandelijkse column waarin hij allerlei zaken binnen dat bedrijf op de hak nam. Onder deze naam schrijft hij ook zijn logs.
Volgens het woordenboek is een tagrijn een handelaar in scheepstuig, een voddenboer of een knorrepot. Wie van de drie deze Tagrijn is mag u zelf bepalen. Vast staat dat er over Nederland en omstreken heel wat te knorren valt, al dan niet uit tevredenheid.
Maar hij is ook een geboren en getogen Leidenaar. Deze stad komt dan ook menigmaal aan bod.
Al vanaf 2006 houdt Tagrijn een weblog bij.  Jarenlang tot volle tevredenheid bij Web-log. In augustus 2011 begonnen daar de moeilijkheden en in oktober besloot Tagrijn dan ook te verhuizen naar WordPress maar hij nam wel de inboedel vanaf 2006 mee.

6 reacties op Over Tagrijn

 1. Jokezelf zegt:

  Hallo Tagrijn, ik ben hier terechtgekomen via een medeblogster. Wat heb je een leuk blog. Ik ga hier zeker vaker komen. Maar eerst ga ik mij verlustigen aan de Tuin der Lusten. Erg jammer dat ik niet zelf kan gaan kijken, maar gelukkig heb ik hem een paar jaar geleden uitgebreid kunnen bewonderen in het Prado. Ik vind het overigens bijzonder verbazingwekkend dat er zoveel mensen naar Den Bosch komen dat ze zelfs ’s nachts open moeten blijven.

 2. gewoonanneke zegt:

  Dank je voor je email. En wat leuk om te lezen waar het vandaan komt.

 3. Jan Weststrate zegt:

  Toevallig, deze week werd ik ook geconfronteerd met de woorden “tagrijn zaken” .
  We hadden het toen over de “de parlevinkers “.
  Op mijn vraag om uitleg werd geantwoord dat het zoiets betekende als…een zaak in scheepsbenodigdheden…

  Jan Weststrate Wemeldinge

 4. J. Tersteeg zegt:

  Nou lachen, zie ik dat het eerste boekenweekgeschenk is geschreven door J. Tersteeg. Zou het familie zijn? Grtz J. Tersteeg

 5. Hej hej Tagrijn .Wat heb je een leuk blog! Ik heb je toegevoegd aan mijn blogroll. Als je dat niet prettig vindt, laat je het me dan weten? Tja als je geen handelaar in scheepstuig of voddenboer bent, blijft er maar eentje over… Ik geloof er niks van dat je een knorrepot bent 🙂

  Ik heb mijn man leren kennen op het werk. We werkten allebei bij een Engelse Handelsbank totdat deze werd overgenomen door de Duitsers. Werken doe ik niet meer, maar mijn man nog wel. Weer bij een bank (what else 🙂 ) BLijft toch een speciaal wereldje.

 6. Leo Bol Canada. zegt:

  Hi Tagrijn, Ik ben Je Email verloren, en ik hoor niets van je. laat eens wat van je horen.
  lbol@execulink.com Leo Bol, Canada.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s