Waar zijn Ans en Arie?

Voor heel wat lezers zal het plaatje links wellicht een blije blik van herkenning opleveren. Immers, een paar jaar geleden ben ik abrupt gestopt met mijn verslagen over de belevenissen van dit al wat oudere echtpaar. Nog steeds krijg ik zo af en toe een mailtje of een reactie met de vraag of die twee leuke mensen eigenlijk nog in leven zijn. Wat dat betreft goed nieuws: ze zijn nog springlevend en maken nog van alles mee in en rond hun kleine huisje. En nog steeds weet Arie een passende oplossing voor alle wereldproblemen, daarbij gebruik makend van zijn eigen specifieke taalgebruik vol verhaspelingen. En daarin schuilt nu net het probleem. Want opeens kreeg ik regelmatig berichtjes van mensen die meenden dat ik dit merkwaardige misbruik van onze taal had gepikt van een echtpaar uit het tv-programma Koefnoen, waarvan de man zich op gelijke wijze ook bediende van verhaspelde uitdrukkingen. Ofschoon ik vrij eenvoudig kan aantonen dat mijn ‘schepping’ al lang bestond voordat het Koefnoense echtpaar op de buis verscheen.
Nu is er bij de omroep de laatste jaren natuurlijk wel een chronisch gebrek aan frisse nieuwe ideetjes ontstaan en vindt steeds vaker recycling van oude programma’s plaats. Maar het gaat toch wel wat ver om nu maar te veronderstellen dat Koefnoen dit merkwaardige taalgebruik van Tagrijn heeft overgenomen. Waarschijnlijk is de auteur op het zelfde idee gekomen. Al met al vond ik het echter toch erg onplezierig en dus besloot ik niet langer te gaan gluren in het huisje van Ans en Arie en zeker niet om hierover contact op te nemen met de bedenkers van Koefnoen. Want zoals Arie me al zei: ‘Tegen die gasten van de tv moet je toch altijd Delft onderspitten.’
Ook het echtpaar uit Koefnoen is inmiddels met de noorderzon vertrokken. En niet om hiermee Tagrijn van dienst te zijn, vermoed ik.

Ik weet niet of ik met dit berichtje de pijn en het waarschijnlijk immense verdriet om het gemis van de lezers van Ans en Arie geheel kan wegmasseren. Maar denk maar zo: de vroegere artieste Heintje Davids heeft zeven keer afscheid genomen van het publiek.

Dit bericht werd geplaatst in Ans en Arie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Waar zijn Ans en Arie?

 1. boomkruiper zegt:

  Wie weet kom je Ans en Arie wel tegen zittend op een bankje in Knokke? 😉

 2. gewoonanneke zegt:

  Ik lees waarschijnlijk pas later bij je want had nog nooit gehoord van Ans en Arie… Ja die tv makers zijn ook niet altijd heel creatief toch. Zoveel nieuws zie ik niet. …..

 3. Jokezelf zegt:

  Het is niet alleen Koefnoen die op de Ans en Arie manier de taal verhaspelt, ook Fred van het echtpaar Fred en Ria uit Draadstaal kan er wat van: (ik zal er geen broekjes omheen knopen / hij die zonder stenen zit, werpt de eerste/ Rome is niet in Parijs gebouwd / oost, west,Hans Klok).

 4. Het gebeurt zo vaak dat dingen (ideeën, programma’s enz.) op elkaar lijken. Dat is louter toeval. Trek je er niks van aan, Tagrijn en als je er zin in hebt, komen ze vanzelf wel even naar je toe.
  In ieder geval een fijne vakantieweek gewenst!

 5. Weekje naar familie op de veluwe? Dan kan ik je natuurlijk altijd nog tegenkomen. Hopelijk komen ze bij jou wel terug, op tv hoeft van mij niet.

  love As Always
  Di Mario

 6. logbankje zegt:

  Ik ken het helemaal niet, maar ben ook een matige tv kijker.
  Gezien de komende bezuinigen zal er nog wel meer verdwijnen. Hans

 7. RenéSmurf zegt:

  Programma`s als Koefnoen mogen tegenwoordig ook niet meer. Ik herinner me ze nog wel ja.

 8. rietepietz zegt:

  Pijn verzachten…..? Dit is een mokerslag die hard aankomt, ik kan alleen maar hopen dat het geen definitief afscheid is.

 9. Villasappho zegt:

  Het genoemde programma kan ik niet aanzien! Net zoals wel meer van dezelfde zender. De verhaspeling is weer heerlijk.

 10. Suskeblogt zegt:

  Als ze jouw idee gepikt hebben moet je de rekening sturen.

 11. Rob Alberts zegt:

  Fijne vakantie

  Vrolijke groet,

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s