Wat een week!

Als de eerste week van 2019 de toon moet zetten voor de rest van het jaar staat ons nog heel wat te wachten.
Zou er aan het eind van 2019 een verkiezing moet komen voor ‘de lulligste smoes van het jaar’ dan kan gemeente Den Haag nu alvast met stip genomineerd worden.
Want ‘we wisten wel dat die stapel in Scheveningen veel te hoog was maar we wilden er niets van zeggen omdat we bang waren voor rellen’ De bouwers roepen: we hebben toch niks verkeerd gedaan. Tuurlijk niet, jongens, maar er hoefde nog maar heel weinig verkeerd te gaan of de halve boulevard had in de fik in gestaan. En dan kon het Kurhaus gebakken oliebollen serveren zonder dat de oven eraan te pas hoefde te komen . Al liepen de grootste oliebollen natuurlijk op het strand. Zo idioot heb ik het echt nog nooit op een viool horen spelen. Mevrouw de burgemeester: de Haagse Flopjesaward is voor u. Hij is van ganser harte verdiend, hoor.
We blijven op het strand. Want er was een Juttersfestival georganiseerd op de wadden. Het kan je niet zijn ontgaan. De pakjesboot voor grote mensen. Wat je vindt mag je houden. Dus wat doen echte Nederlanders dan? Ze rennen massaal het strand op om een graantje of wat anders mee te pikken en en passant wat op te ruimen.
Ook deze week in het nieuws: de zoveelste sportleraar die zijn handjes niet thuis kon houden. En was het dan nog maar bij die handjes gebleven. Waarschijnlijk bij meneer pastoor in de leer geweest. Er is maar één passende straf voor deze lieden en daarna verplicht lid worden van een castratenkoor van sportleraren.
Wat verder opviel in de media: orthodox christelijke predikanten wijzen homofilie weer eens af en beginnen nu plots opnieuw te roepen dat dit prima te genezen is. De zorgverzekeringen staan al te dringen om dat te vergoeden…
Frans Bauer, voor wie hem niet kent: dat is die zingende multimiljonair, die met zijn vrouw op vakantie in China was. Zoals de meeste Nederlanders spreekt hij geen woord Chinees. Maar Fransje is een slim joch, voor hem is geen Chinese muur te hoog: hij neemt gewoon de menukaart van Restaurant De Gouden Bergen uit zijn woonplaats mee. Helemaal goed, kan nu niet fout gaan toch? Hij bestelt : twee keer nummertje 33 en twee keer nummertje 38: babi pangang en sateh met lekker veel pindasaus. Tot zijn stomme verbazing kreeg hij iets wat daar absoluut niet op leek. Meneer Rutte, dat kan toch niet zomaar? Wordt er zo met onze in sommige kringen wereldberoemde landgenoot gesold in den vreemde? Tijd voor een handelsconflict met China? Of heeft Mark het te druk met het voorbereiden van zijn vertrek naar Europa? Zeggen dat je niet gaat, maar straks opeens foetsie zijn. Zou nou echt iets voor onze Markje zijn.
Beste lezers: dit was alleen nog maar de eerste week van het jaar. Waarschijnlijk heeft Claudia aan deze gebeurtenissen nu al genoeg stof voor haar oudejaarsconference in december.
Wat een week!

NB Sommigen hadden het bij het recht eind: het woord dat niet in het rijtje kerstwoorden thuis hoorde was natuurlijk ‘Kerstomaatje’, een soort tomaatje in de vorm van een kers. Overigens werd ook voor aanvulling gezorgd. Deze woorden zijn nu in de tekst verwerkt.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

15 reacties op Wat een week!

 1. Plato zegt:

  Tagrijn, waar ben je gebleven?

 2. Ghita Pluijmaekers zegt:

  Er zal inmiddels wel veel bijgenomen zijn in de afgelopen twee weken….. tja, die Frans Bauer, ik heb er even vijf minuten naar gekeken, tenenkrommend….. (maar dat vind ik van alle programma’s bij RTL en SBS)…
  groetjes Ghita

 3. Zakina zegt:

  Ik denk dat jij die conference moet schrijven 😉 Maar die Frans hahaha natuurlijk kennen ze die gerechten niet in China. Die kennen ze alleen bij de Chinees in Nederland.

 4. Plato zegt:

  Kom ik hier na lange tijd weer langs… val ik meteen in een nieuwjaarsconference +. En zo elke week eentje. Het is af en toe toch werkelijk te gek om los te lopen. Alleen in Belfast hebben ze hogere palletbergen. Maar daar is het dan ook bijna-oorlog.

 5. ollieherman zegt:

  Eindelijk eens een prachtige vonkenregen, is het weer niet goed 🙂

 6. Thérèse zegt:

  Dit zijn alleen nog maar de stommiteiten. Ik hoop niet dat er echte akelige dingen gebeuren. Daarom kijk ik niet altijd naar het journaal.

 7. RenéSmurf zegt:

  Bij een oudejaarsconference gaat het niet zozeer om het opsommen van de gebeurtenissen, er moeten ook grappen worden gemaakt. Maar zover is het nu nog niet natuurlijk.

 8. Corja zegt:

  Als je het niet met zoveel onderkoelde humor had beschreven, was het om te hui-len! In wat voor land leven we toch????

 9. logbankje zegt:

  Wat een nieuwjaars-verrassing je logje.
  2019 je weet maar nooit wat er komt, of wie de hoogste snaar speelt. Hans

 10. gewoonanneke zegt:

  Ach dan had de media ook weer wat te doen…..Bang voor rellen schijnt momenteel wel een excuus voor veel dingen te zijn.

 11. Dit is een mooi begin voor het nieuwe jaar. En je zult zien. Er komt meer…

  Love As always
  Di mario

 12. rietepietz zegt:

  Nog ruim 51 weken te gaan……..het kan vast nog wel erger…

 13. Marja zegt:

  Ik weet ineens weer waarom we naar België zijn verhuisd.

 14. Villasappho zegt:

  Wat een week en wanneer zijn de onderzoeken klaar? In het najaar wanneer er al niet meer gezegd kan worden dat er geen vuur meer komt.

 15. Suskeblogt zegt:

  Troost, het kan alleen maar erger worden voor 2019.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s