Op 7 januari een bezoek gebracht aan de Horecava 2013 in de RAI. Was dit vorig jaar nog een feestelijk gebeuren, dit jaar was de stemming duidelijk minder uitbundig. Het jaar 2012 was onder invloed van de crisis een slecht jaar voor de horeca. 200 Miljoen minder omzet omdat de consument de hand meer op de knip houdt. Als zou je dat vaak niet zeggen als je op een mooie zomerse dag overal de bomvolle terrassen ziet en ’s avonds toch altijd nog moet bespreken als je een plekje in een restaurant wilt.
Verder was er ook weinig vernieuwends te zien omdat de horecaeigenaren niet durven te investeren. Kon je tijdens vorige afleveringen van de Horecava nog genieten van alle aangeboden drankjes en verfijnde hapjes, ook dat was dit jaar een stuk minder, bestond het gratis aanbod voor een overgroot deel uit gefrituurde snacks en kwam de kurk slechts spaarzaam uit de wijnfles. Hieronder een fotoimpressie.
-
Meest recente berichten
Archief
Categorieën
Recente reacties
- Harm Wiersma op Cees de Lange: een vergeten komiek
- Harm Wiersma op Cees de Lange: een vergeten komiek
- Niels op EEN STUKJE STAD IN DE POLDER
- Borrelis op A…E…I…O…U…
- Borrelis op A…E…I…O…U…
Meta
Ziet er hier en daar wel smakelijk uit. Ja denk dat terrassen nog wel goede zaken doen en broodjeszaken en zo ook wel, als ik ga lunchen zit het altijd vol, maar echt dineren uitgebreid, denk dat daar de klappen gevallen zijn. Dat is toch iets waar je het eerst op kan besparen.
Niet zo’n wonder toch, dat de klad er in zit? Ik las vandaag dat er afgelopen jaar weer een record gebroken is qua failliet gegane bedrijven…
Deze beurs heeft toch wel een béétje kleur aan de januarimaand gegeven??
Liefs, Kakel
Hoezo krijg jij een uitnodiging voor die beurs? Schrijf jij er misschien iets over voor een Leidse Courant of zien ze jou gewoon enorm graag als gast 🙂
De foto’s geven een prima sfeerbeeld. Vooral de foto;s met de slinger van kop & schotels, de gestapelde groente van Makro, en de gekleurde vazen. Maar topper is de versiering met serviesgoed.
Misschien zijn we met zijn allen de laatste jaren gewoon enorm verwend?
Gek eigenlijk. Mijn ervaring is ook: overal zitten de terrassen en eetgelegenheden vol. Momenteel ben ik in Hasselt en ook daar geldt dat: bomvol zoals je zegt. En dan toch een neergaande lijn (wat ook niet erg is na al al die jaren van opgang).
Mooi verslag. Sfeervol neergezet.
Het is dus stukken minder geworden tijdens het gratis vreed(t)festijn. Laat de horeca de prijzen van een koffie, biertje en glas wijn maar eens verlagen. Die zijn veel te hoog als je dat vergelijkt met hier aan de Costa del Sol, resp, € 1,20 €1,30 en € 1,50. Saludos de Albert
Wat deed jij op een Horecabeurs? Ik zou er nooit aan denken om nu daarheen te gaan. Maar is misschien best leuk? Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Ondanks dat het wat minder is, ziet het er toch feestelijk uit. Mooie foto’s heb je weer gemaakt.
Doe mij maar wat peensoorten dat lijkt me nog wel zo lekker. Misschien moet deze beurs maar eens een jaartje overslaan en dan weer bruisend tevoorschijn komen 🙂
We hoeven zo te zien toch nog niet helemaal van de honger om te komen;-) Mooie kleurtjes allemaal!
Hoorde het van meer mensen dat het een stuk kariger was dit jaar. Weet nog wel dat ik destijds vol gegeten en vooral gedronken terugkwam van de horecava 🙂
Leuk, die versiering met de kopjes en schotels. Straks eens even in mijn kast kijken of er genoeg is om hier ook zoiets te maken ;-).
ze hebben erg hun best gedaan om er iets moois van te maken, tagrijn!
net als jij! 😉
ja, het wordt allemaal wat bescheidener, en dat past ook wel. En zo te zien is het altijd nog zeer veelvuldig zo!
Ondanks dat het dit jaar minder groots is dat vorig jaar, zul je je vast niet verveeld hebben.
De ‘Maar dit terzijde’ is geestig! 🙂
Toch ziet het er allemaal leuk uit.
Al kan ik me inderdaad wel voorstellen dat iedereen moet sparen..
Maar je hebt er vast nog wel kunnen genieten.
Love As Always
Di Mario