Koninginnedag 2013

Tussen abdicatie en inhuldiging ging Tagrijn even op een paar locaties in het centrum van Leiden kijken of daar ook feest werd gevierd.   Het dagprogramma is zo langzamerhand even vertrouwd als het programma van de Drie Octoberviering. Even slenteren over de Breestraat langs de  kramen met antiek, bijna-antiek of regelrechte kitsch, even naar de kinderspelletjes op het pleintje van het Gerecht waar zaklopen en koekhappen nog hoogtij vierden.  Overal musicerende kinderen die een zakcentje wilde verdienen, fraai uitgedoste mensen en natuurlijk de vrijmarkt waar de vorig jaar gekochte oude meuk nu weer te koop werd aangeboden. De foto’s hieronder spreken weer voor zichzelf.
Het was opvallend dat de schermen die waren opgesteld om de gebeurtenissen in Amsterdam op de voet te volgen weinig belangstelling trokken.  De vrijmarkt van het centrum werd dit jaar op twee plaatsen gehouden. Niet alleen langs de twee zijden van de Nieuwe Rijn, maar dit jaar ook op de Garenmarkt. Die ruimte was vrijgekomen omdat het in de loop der jaren te klein was geworden voor het traditionele optreden van Armin van Buuren. Die was dit jaar verhuisd naar de Lammermarkt waar hij na het optreden aan het IJ in Amsterdam ook zijn woonplaats Leiden weer op een optreden vergastte. Maar toen zat Tagrijn al weer uren thuis voor de tv met een toestel vol foto’s waarvan hieronder een kleine selectie.
 (Nog even iets heel anders. Veel lezers gokten mis en slechts een paar hadden het bij het rechte eind: het schilderij dat Tagrijn op de open dag van Ars had opgehangen was het besneeuwde Pieterskerkhof met daarachter het dak van de Pieterskerk.)

Dit bericht werd geplaatst in Stad en land. Bookmark de permalink .

12 reacties op Koninginnedag 2013

 1. platoonline zegt:

  Oh, de uitslag stond hier al. Alweer verkeerd om gaan lezen.

  Leuke koninginnedag. Gereguleerde oranje gekte maar toch gezellig. Ik heb er weinig tot niets van meegekregen want ik zat in Praag. Ook leuk.

 2. gewoonanneke zegt:

  Een mooie impressie van zo te zien een leuke en drukke Koninginnedag.

 3. OT. De haven van Harderwijk Toen en Nu is een item op onze weblog. Zal je vast leuk vinden.

 4. Di Mario zegt:

  Had ik het toch bijna goed geraden. Trouwens.. heb je nog twister meegespeeld?

  Love As always
  Di Mario

 5. rietepietz zegt:

  Oergezellig zo te zien en ook veel leuke dingen voor de kinderen , zaklopen , waar kán dat nou nog !

 6. kun je nog oranje zien, tagrijn? 😆

  dankzij jouw foto’s kan ik mij een beetje voorstellen hoe het eraan toe ging, op die bijzondere feestelijke dag!!

  ik ga bijna zelf met mijn vlagje zwaaien .. 😉

  fijn weekend,

 7. Een leuk afwisselend verslag Tagrijn. Moedig om je in het verkoopgewoel te storten. Dat hebben wij in onze ‘dolfijne’ stad een uurtje gedaan en toen weer terug naar de televisie.
  O.T. Vorig jaar april waren we in Leiden op weg naar mijn toen 91 jarige moeder in Rijswijk.
  Die reportage niet zo’n grote komt nog en ook nog een molen op de plaat gezet.
  Gewoon bij ons langskomen. Salu2 de Albert

 8. RenéSmurf zegt:

  Hier geen schermen gelukkig, maar gewoon een vrijmarkt en smiddags een podium met muziek. Kleinschalig maar wel gezellig.

 9. klaproos zegt:

  wat een geweldige dag was het hé tagrijn,
  die hollanders zijn nog niet zó stom bezig soms:-)

  ik heb er van genoten.

 10. Was weer gezellig in de stad en het lijkt wel jaarlijks drukker te worden. Mooie verdeling houden wij er al jaren op na, jij fotografeert meestal de ochtend en ik de middag. Enige nadeel we lopen elkaar net mis om samen een biertje te doen 🙂

 11. In Leiden was het duidelijk een stuk drukker dan bie ons in ’t durp, want daar was ’t maar een saaie boel. De foto van die hond: geweldig!

 12. Hanny zegt:

  Ook ik ben tussen abdicatie en inhuldiging even ons centrum in geweest, op zoek naar een bordje voor Annemarie. Er was geen doorkomen aan. Ben daarom redelijk snel rechtsomkeer(t) gegaan en weer naar huis voor de buis.

Je kunt hier reageren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s